GULDYRA: SVK:s U23 plockade hem SM-guldet

GULDYRA: SVK:s U23 plockade hem SM-guldet

VOLLEYBOLL Sollentuna Volleyboll deltog i U23-SM som gick av stapeln i Södertälje. Killarna tog sig hela vägen och fick lyfta SM-bucklan i skyn. För damerna blev det en femte plats.
–En härlig upplevelse för mig som ny coach i den här föreningen, säger herrlagets nya coach Lauri Hakala efter att SM-guldet säkrats. 

För fjärde året i rad skulle U23-SM avgöras i Volleyboll. Sollentuna Volleyboll hade både ett killag och tjejlag med.

Det blev framgångsrik turnering för herrlaget. Man tog sig till final utan att förlora ett enda set. Och i finalen, där Engelholm stod för motståndet, lyckades man hålla nollan intakt och vinna – 25-19,25-23.

–En härlig upplevelse för mig som ny coach i den här föreningen. Vi servade väldigt bra i finalen och egentligen genom hela turneringen. Den här helgen har jag förfogat över ett lag med många skickliga spelare som kan både serva och blocka. Vi har gått runt på alla spelare, så det här var verkligen en laginsats, säger Lauri Hakala till volleyboll.se enligt klubbens hemsida.

Femte plats

För damlaget blev resan tuffare. Man var sånär att ta sig till semifinal men man slutade på en tredje plats i gruppspelet och fick spela, B-final, om placeringarna 5-7. Väl där tog ryckte laget upp sig och kunde besegra både Lund och Södertelge för att ta femte platsen.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Per Eliasson/volleyboll.se

Kommentarer

Kommentera