Ahlperby: “Hade bra samarbete trots uteblivna resultat”

Ahlperby: “Hade bra samarbete trots uteblivna resultat”

Hockeyettan. På torsdagskvällen meddelade Väsby Hockey på att man går skilda vägar med assisterande tränaren Thomas Ahlperby.
”Vi har inte motsvarat förväntningarna”, säger Ahlperby till Sporten.

Det var höga förväntningar på Väsby Hockey inför den här säsongen i Hockeyettan. Med ett antal nya spetsvärvningar skulle laget vara med och slåss om en plats i Allettan efter jul.

Men så blev det inte.

I stället blev det en kamp på den under halvan och till slut slutade man på en nionde plats i den Östra serien. Hela 18 poäng bakom Hudiksvall på fjärdeplats.

– Vi har inte motsvarat förväntningarna poängmässigt. Men hur konstigt det än låter tycker jag att vi utmanar topplagen på ett bättre sätt den här säsongen, sade huvudtränaren Andreas Paulsson till lokaltidningen Vi i Väsby för ett par dagar sedan.

Och på torsdagskvällen meddelade Väsby Hockey på sin hemsida att klubben entledigar den assisterande tränaren Thomas Ahlperby med omedelbar verkan.

– Detta är ingen situation som vi ville hamna i och framförallt inte efter att klubben bytt så många tränare de senaste åren. Vi har dock inte inlett säsongen såsom vi hade hoppats på och när vi analyserat problemen så ansåg vi att vi behövde en förändring på ledarsidan, sade styrelseledamoten Jan-Olof Hilmerstam i ett pressmeddelande.

Så här skriver Thomas Ahlperby i ett sms till Norrortsporten:

Jag och Pålle (Andreas Paulsson min anm.) har haft ett bra samarbete och stämningen har varit bra trots det uteblivna resultatet”.

Hade du detta på känn?

I övrigt väljer jag att inte lämna några ytterligare kommentarer i det här läget”.

Om tio dagar drar fortsättningsserien i gång. Då beger sig Väsby Hockey till Sollentuna och SVEAB Arena för match mot Sollentuna HC.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera