Hagman: ”Blev det som jag ansåg?”

Hagman: ”Blev det som jag ansåg?”

I söndags spelades sista omgången i division-tre och spänningen om förstaplatsen levde in i det sista. Botten av tabellen var dessvärre avgjord innan sista matchen och det blev tyvärr en tråkig syn för oss norrortsbor när det kom till bottenstriden.

Stocksund var mitt säkra kort när jag försökte förutspå avslutningen på säsongen. Stocksund började säsongen som ett vinnande tåg och avslutade säsongen som ett vinnande tåg. En säker förstaplats gjorde att Stocksund säkrade uppflyttningen till division-två. Det var spekulationer om i vilken division-tre serie Stocksund skulle få spela i, Östra Sveland eller södra Sveland stod det emellan. Skulle det bli en duell om förstaplatsen mellan Täby och Stocksund eller skulle vi kanske kunna ha två norrortslag som slutar etta i två olika serier? Stocksund hamnade till slut i södra Svealand och tog enkelt hem serien. När det var fem omgångar kvar av serien stod Täby som etta, och jag förutspådde åtminstone en topp två-plats.

”Jag kan inte på förhand tro något annat än en topp två-plats för Täby. Med en målfarlig Daniel Sterner längst fram i elvan tror jag att vi kan få se Täby avgöra allt den första oktober hemma mot Österåker”, skrev jag när det var fem omgångar kvar. Sterner gick och vann skytteligan, och visst gjorde han mål (t o m två stycken) i segern mot Österåker i söndags när Täby tog hem förstaplatsen. En fantastisk säsong för Täby som nu tar steget upp till division-två nästa år. En spännande framtid väntar för en förening som väldigt tydligt har ett positivt år.

Det lila laget i kommunen bredvid har haft det tufft sedan första omgången. Enebyberg låg på jumboplatsen när det var fem omgångar kvar och det var också där man hamnade när säsongen var över. Mitt huvud och hjärta gick inte jämnt ut när det kom till att tippa Enebybergs avslutning på säsongen och tyvärr fick min hjärna rätt. Trots en derbyseger mot Österåker och en seger i sista matchen blev det en tolfteplats och nedflyttning till division-fyra.

Jag hade dessvärre fel när det kom till Österåker. En tuff avslutning på säsongen, som till exempel förlusten mot Enebyberg gjorde tyvärr så att Österåker gjorde Enebyberg sällskap under nedflyttningsstrecket när 22 omgångar var avspelade. Det blev bara en säsong i division-tre för Österåker, för denna gång.

Jag vill säga grattis till Stocksund och Täby för deras fantastiska säsong. Jag ser redan fram emot nästa år och ni kommer kunna följa all övergångar med mera på ”silly season”.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera