Hagman: “Division 1 – Sveriges tuffaste liga”

Hagman: “Division 1 – Sveriges tuffaste liga”

Vasalund var med och kämpade i serietoppen förra året tillsammans med Brommapojkarna. Nu är BP klara för Allsvenskan medan Vasalund knegar på i div.1 norra. Inför sista omgången ligger man på nedflyttningsplats men chansen att hålla sig kvar finns, det kan dock komma och påverka ett annat norrortslag, nämligen Sollentuna.

Den tjugosjätte och sista omgången väntar på lördag i Div.1 norra eller som Sveriges största fotbollspodcast Tutto Balutto kallar den, Sveriges tuffaste liga. Vasalund, som har gått upp och ner under året har nu under sin nya ledning hittat rätt och tagit 4 poäng på de senaste två matcherna. Dock behövs det mer och det behövs i den sista omgången. Men man behöver även hjälp från andra lag.

Sollentuna har haft en riktig knackig höst och nu är även dom indragna i bottenstriden inför sista omgången. Sollentuna har 29 inspelade poäng inför sista matchen, likaså Sandviken. Vasalund har däremot 26 inspelade poäng. Vasalund ligger alltså på tolfte plats vilket innebär nedflyttning till Div.2 men kampen om platsen kommer att avgöras på lördag och det finns en matematisk chans för alla tre lag att hamna på tolfte plats.

För Vasalunds del behövs det en trepoängare på lördag. Vasalund gästas av Umeå som för nuvarande ligger på fjärde plats vilket är det bästa man kan komma. För Umeås del hamnar det om man vill sluta säsongen fyra eller sexa, följaktligen ingen “stormatch” för dom. Däremot är det liknande situationer för Sollentuna och Sandviken. Sandviken möter Västerås som redan är klara trea i tabellen. Sollentuna ska ta emot Akropolis hemma på Sollentunavallen. Akropolis är klara tvåa i tabellen vilket innebär en kvalplats upp till Superettan. Vasalund har samma målskillnad som Sandviken, medan Sollentuna har 3 mål sämre.

Olika scenarios:
Vasalund vinner – Sandviken vinner – Sollentuna vinner = Vasalund åker ur
Vasalund vinner – Sandviken förlorar – Sollentuna kryssar = Sandviken åker ur
Vasalund vinner – Sandviken vinner – Sollentuna förlorar= Sollentuna åker ur
Vasalund vinner – Sandviken förlorar – Sollentuna förlorar = Sollentuna åker ur (om inte Sandviken förlorar med tre mål mer än Sollentuna)

Hur som helst kommer det att smälla klockan 14 på lördag, Vasalund kommer ge allt för att ta tre poäng medan Sollentuna och Sandviken kommer göra allt som går för att ta en eller fler poäng mot topplagen Akropolis respektive Västerås.

Samtliga matcher sänds via ettanplay.se

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera