Hagman: “Djursholm bibehåller samma rykte framöver”

Hagman: “Djursholm bibehåller samma rykte framöver”

Jag har tidigare skrivit om förutsättningarna i norrort och nämnde då att vi som fotbollsspelare har allt som vi behöver för att kunna utvecklas till professionella spelare. En förening som lyckats med att producera talangfulla spelare är FC Djursholm.

Man kan säga mycket om Djursholm, positivt och negativt men man kan inte ta ifrån Djursholm, som en förening, att de ständigt producerar begåvade spelare. Till och börja med har vi Oscar Linnér. De som läser min blogg och följer svensk fotboll vet att Oscar Linnér har tagit över målvaktsplatsen i AIK och startar i allsvenskan varje vecka. Oscar kom till Djursholm från Brommapojkarna där han inte fick den speltiden han önskade och efter några utvecklande år i Djursholm var han redo för att ta det stora steget till AIK. Samtidigt har Philip Tear, också målvakt som tagit sig hela vägen till Spanien och nyligen skrivit på för CD Tenerife.

2015 var ett bra år för Djursholm och framförallt U17 som slutade med SM silver. Anfallsduon från U17 året som tillsammans gjorde över 40 mål i seriespelet har nu båda tagit nästa steg i deras karriär. Aziz Essaisi är inne på sitt andra år i FC Midtjylland i Danmark och Franco Karroum har än så länge fått starta två och hoppa in i sju stycken matcher för IK Frej i Superettan. Dessutom gick mittbacksklippan Robin Frej till Enskede IK och har nu etablerat sig som en startspelare för division-ett laget.

Men vad är det som gör att Djursholm lyckas så bra med att producera spelare efter spelare till de högre divisionerna i Sverige samt utomlands. Djursholm har sedan länge arbetat väl med att ta in spelare från de största klubbarna i Stockholm såsom AIK och BP där de inte fått förtroende eller speltid. Tillsammans med välutbildade tränare och ledare i föreningen som brinner för att utveckla spelare på individuella plan har Djursholm som förening rätt grunder för att användas som en språngbräda för målinriktade spelare.

Jag tror att Djursholm kommer kunna bibehålla samma rykte framöver. Trots att andra lag som Täby, Lidingö och Sollentuna presterar bättre och bygger upp lag som verkligen levererar på olika nivåer så kommer Djursholm enligt mig kunna fortsätta producera enskilda individer som når allsvenskan eller högre.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera