Hagman: “Ett spännande 2018 framför oss”

Hagman: “Ett spännande 2018 framför oss”

Säsongen 2017 innehöll det mesta. IK Frej fick kvala för att hålla sig kvar i Superettan, Stocksund respektive Täby vann sina serier, Sollentuna höll sig kvar i division 1, Djursholms U16 tog SM-GULD och vi fick se Täby spela SM-semifinal i både U17 och U19. Överlag en väldigt lyckad säsong för många av våra norrortslag, men nu ställs det många frågor inför 2018. 

IK Frej lyckades in i det sista säkra en Superettan plats även nästa år. Det var minst sagt på håret att man lyckades hålla 0–0 i den andra och avgörande matchen i kvalet mot Akropolis. Roberth Björknesjö, som tog över som tränare för IK Frej i augusti har kontrakt som sträcker sig över nästa år också lyckades med det han skulle. Nu tror jag målsättningen kommer bli högre och med den ekonomifråga som har växt fram under hösten är det svårt att se hur IK Frej ska finansiellt kunna förstärka truppen.  

Täby och Stocksund möts?

Stocksund växer med stora steg och nu när laget har en plats i division 2 kan vi nog förvänta oss en del nya spelare in i truppen. Täby tog som sagt också steget upp och kommer leta efter att göra justering inom truppen, dock finns det en stark generation på uppkom från U19-laget förra året som kommer fylla många platser. Stocksund och Täby kommer dessutom få sällskap i serien av Vasalund som åkte ur division 1. Vasalund kommer troligtvis ha en hektisk period fram tills januari-februari då truppen fastställs. Man lär dessutom ha det svårt att hålla kvar dom bästa i laget. En av dom är Axel Björnström som har ryktats till både Sirius och AIK skriver fotbollskanalen. Björnström som för övrigt har förflutet i FC Djursholm.  

Sollentuna lyckades i den sista omgången i division 1 säkra ett nytt kontrakt. Sollentuna har etablerat sig i division 1 och kommer nog ha högre förväntningar inför nästa år. Det kommer ske en hel del förändringar inom alla lag här i norrort, och ni kommer kunna hänga och följa vad som händer här på norrortssporten. Om du vill ha bättre koll och få den senaste information på ett enkelt sätt, följ mig (jesper_hagman) eller norrortssporten på twitter.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera