Hagman: “#viärsollentuna – en kampanj att hylla”

Hagman: “#viärsollentuna – en kampanj att hylla”

Nu när det är endast två veckor kvar till premiären i fotbolls-VM vilket gör att man är helt fotbollsgalen. Allsvenskan har nu tagit uppehåll och ni tänker vad ska man göra nu fram tills VM? Men vad tur för dig att fotbollen i norrort kör på och fortsätter nästan hela vägen in i juli och det finns många intressant matcher dem kommande veckorna.

Sverige och Stockholm levererar kanonväder och att spela match i den konstanta värmen kan påverka oss spelare mycket. Det får än att minnas VM-krönikan 1994 när kommentatorn “avslöjar” att Sveriges förbundskapten Tommy Svensson “till och med” beordrade spelarna att fejka skador för att få vila.

Nu sker det allt mer ofta även om inte solen är framme kan man väl säga. Redan ikväll bjuds det på toppmatcher i värmen, både på Tibblevallen samt Enebybergs IP. Det är dags för Täby FK att kliva ut på sin gräsplan för första gången för denna säsong när formstarka Karlberg kommer på besök. När sportbladets journalist Kalle Karlsson kommer med sina mannar från stan kan jag lova er att det enbart är gipsskador som stoppar än från spela. Enebyberg gästas av Bele Barkarby och även där står viktiga poäng på spel för hemmalaget. Serietabellen ser rätt lik ut för dem blåsvarta som för dem lila där båda lagen har sin position på nedre halvan utan att egentligen vara indragen i bottenstriden. Dock kan situationen kan ändras snabbt om man åker på fler poängtapp i dem kommande omgångarna och därför är matcherna ikväll otroligt viktiga.

Vi bjuds på ännu mera godis under lördagen. IK Frej tar emot Öster klockan fyra där Frej hoppas att kunna fortsätta sin trend med 4 poäng på tre matcher och Öster är inget omöjligt motstånd. Öster kommer till vikingavallen med två raka förluster och jag kan utlova en kämpande match från båda lagen. En timme tidigare tar Sollentuna emot Nyköping på Edsbergs sportfält. Bissarna från Södermanland har en poäng mer än Sollentuna efter åtta spelade matcher, och här har Sollentuna en bra chans att ta sin andra hemmaseger för året.

Jag vill avsluta med att hylla Sollentuna för deras kampanj #viärsollentuna. Det är en insamlingskampanj där man erbjuds chansen att dels stödja klubben samt kvinnojouren i Sollentuna. Till exempel om man bidrar med 200 kronor går 100 kronor till det Sollentunalag du väljer samt 100 kronor till Sollentunas kvinnojour. En utmärkt kampanj som förtjänar att hyllas.

För snabba uppdateringar, följ norrortssporten samt mig på twitter.

/Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera