Hagman: “Lite kniven mot strupen för IK Frej”

Hagman: “Lite kniven mot strupen för IK Frej”

För IK Frejs del återstår två serier matcher. Det är dock stor chans att det gul-klädda laget från Täby kommer få spela ett dubbelmöte i kval till superettan. Men först väntar Trelleborg på Vikingavallen och till sist Falkenberg borta innan man vet vad som väntar.

Rent matematiskt så kan IK Frej lyckas avancera två placeringar i tabellen och sluta på säker mark inför nästa säsong. Samtidigt kan man också sjunka en eller två placeringar och åka direkt ur. För att lyckas gå om både Varberg och Norrby krävs det seger både mot Trelleborg och Falkenberg. Trelleborg, som krigar för att sluta säsongen på tredjeplats och få kvala upp till allsvenskan. Det kommer alltså hetta till på Vikingavallen ikväll klockan 19:00.

Det absolut värsta scenariot för norrortslaget skulle såklart vara om man hamnade på en direkt nedflyttningsplats. För att det ska kunna ske ska Syrianska eller Åtvidaberg plocka 6 poäng av 6 möjliga och IK Frej får max plocka en poäng. Det som talar för IK Frej förutom poängförsprånget man har är målskillnaden. IK Frej har bättre målskillnad och ifall lagen skulle hamna på samma poäng skulle all förmodan IK Frej klara sig pga bättre målskillnad.

Chansen att Syrianska eller Åtvidaberg vinner båda sina matcher är inte stor, men chansen finns. Chansen att IK Frej vinner både mot Trelleborg och Falkenberg är inte stor, men chansen finns.

Sammanfattningsvis lutar det mesta mot att IK Frej får spela kval och iså fall spelar det stor roll om man kommer på trettonde eller fjortonde plats. I nuläget ligger IK Frej på fjortonde plats med 5 poäng upp till Varberg. Enligt svenskfotboll.se går det till så att laget som hamnar på trettonde plats möter tvåan från div.1 södra och det fjortonde laget får möta tvåan från div.1 norra. Det kan alltså bli ett stockholmsmöte i kvalet för Akropolis är redan klara att komma tvåa i div.1 norra. Skulle det bli utfallet kan jag tycka att det är tråkigt då man hellre ser fler Stockholmslag i Superettan.

Fast först ska vi följa avslutningen på säsongen och hålla tummarna för IK Frejs återstående matcher.

27/10 IK Frej – Trelleborgs FF 19:00, sänds på cmore.se

4/11 Falkenbergs FF – IK Frej 16:00, sänds på cmore.se

Kommentarer

Kommentera