Hagman: “Nu är det dags – Är ni redo?”

Hagman: “Nu är det dags – Är ni redo?”

Vi går in i den tredje helgen i oktober månad och det betyder att den svenska säsongen närmar sig sitt slut. Malmö avgjorde Allsvenskan sent på måndagskvällen men i ungdomsserierna inväntas nu slutspel. I U16 bjuds vi på final och i U17 och U19 spelas semifinalerna denna helg. Av 6 lag representerar Norrort tre av dom.

Ta det lugnt, jag kommer gå igenom matcherna i kronologisk ordning så ni inte missar dom. Först ut är Täby FKs U17. Malmö FF, som välförtjänt fick sin andra stjärna över sitt emblem ska nu med sitt U17 på lördag resa upp till Stockholm och spela semifinal på Tibblevallen mot Täby FK. Täby, som gick och vann U17 Allsvenskan norra ställs alltså mot storlaget Malmö klockan 14:00 på lördag.

Det förväntas storpublik på Tibblevallen då Täby FK som förening spelar sin första SM-slutspelsmatch och självklart kommer Norrortssporten finnas på plats. Så, Tibblevallen 14:00 på lördag, Täby FK – Malmö FF, U17 semifinal.

Ni kommer att ha lite mer än en timme på er att, efter att domaren blåst av på Tibblevallen, åka till Djursholms IP. För klockan 17:00 på lördag spelar FC Djursholm SM-final i U16. 301 personer såg Djursholm ta en stark seger mot Norrköping med 3-1 i semifinalen men ställs nu mot Lunds BK i final, som vann sin match mot Djurgården efter straffläggning. En till SM-final väntas alltså på Djursholms IP och denna gång hoppas nog Djursholm på bättre utgång. Alltså, SM Final U16, FC Djursholm – Lunds BK på Djursholms IP klockan 17:00 på lördag. Följ Jesper_hagman på Twitter om du vill följa matchen men inte kan vara på plats.

Sist, men för mig absolut inte minst ska Täby U19 möta Elfsborg i SM-semifinal. Jag har själv spelat en SM-semifinal och nu ska några av mina närmsta kompisar få uppleva samma känsla. På söndag ska Täbys U19 vara redo att på Borås Arena slå Elfsborg som på ett retsamt enkelt sätt vann U19-Allsvenskan södra. Täbyspelarna planerar att åka ner på lördag och på det sättet kunna förbereda sig på bästa sätt med ett dygn i Borås. Även denna match kommer Norrortssporten vara närvarande på. För er som inte har tiden att åka ner till Borås och stötta Täby, kan ni följa min Twitter (KLICKA HÄR) för liveuppdatering av matchen. IF Elfsborg – Täby FK, U19 semifinal, söndag klockan 15:00 på Borås Arena.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

 

Kommentarer

Kommentera