Hagman: ”Nu är det slutspelshelg”

Hagman: ”Nu är det slutspelshelg”

Förhoppningsvis missade ingen att Täby U19 blev i söndags klara för SM-slutspel och ska spela semifinal på Borås Arena mot Elfsborg nästa helg. Täbys U17 leder sin serie med en omgång kvar och ifall dom vinner mot Skiljebo på söndag spelar även dom slutspel. Dock är Djursholm först ut i semifinalsfighten redan imorgon.

Norrort har representanter i U19-slutspelet, med största sannolikheten U17-slutspelet men redan denna helg är det slutspelsdags i U16. Djursholm slutade tvåa i sin serie vilket tog dom till slutspelsgruppen där man bland annat ställdes mot Brommapojkarna och Sirius. I andra omgången blev det bara kryss genom 1-1 borta mot Sundsvall men efter det tog man tre starka segrar som tog dom till toppen av tabellen. Djursholm blev därför ett av fyra lag som vann sina slutspelsgrupper och blev klara för semifinal. Jag kan alltså glatt skriva att norrort troligtvis har representanter i alla tre serier, U16, U17 och U19.

Imorgon fredag, spelar Djursholm semifinal mot anrika Norrköping hemma på Djursholms IP. Djursholm, som var i final i U17 för två års sedan fortsätter alltså att nå resultat i dom nationella serierna. Dock förväntas det ingen lätt match imorgon, en tuff träningsvecka har genomförts för att förberedda sig till max när ett allsvenskt lag kommer på besök i en semifinalmatch. Jag var med för två år sedan när Göteborg väntade som motståndare i semifinalen. Man var nervös under hela träningsveckan för man ville förberedda sig så bra som möjligt men samtidigt inte riskera att bli skadad. På matchdagen går alla möjliga tankar i sitt huvud och man går igenom olika scenarios. I slutändan ligger ändå pressen på ”storlagen”. Norrköping kommer till Djursholms IP som favoriter och Djursholm kommer kunna skrälla.

Är du inte på plats och kan följa matchen men vill veta vad som händer och hur det går?
Då kan du kolla in ”jesper_hagman” på Twitter.

Jag kommer liverapportera under matchen.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera