Hagman: “Nu krävs det mer av IK Frej”

Hagman: “Nu krävs det mer av IK Frej”

IK Frej har haft en knackig säsong och ligger för närvarande på femtonde plats med sex återstående matcher. Tränarbyte mitt i säsongen och en tung förlust på Gamla Ullevi borta mot GAIS senast gör att nu krävs det att IK Frej steppar upp inför den avslutande delen på säsongen.

Nya tränaren Roberth Björknesjö gjorde en del förändringar under sommaren. Flera nyförvärv gjordes och det tog inte lång tid innan det gav effekt. I Björknesjös andra match blev det seger borta mot Brommapojkarna som dåvarande ledde Superettan och man fick förhoppningar att man skulle slippa en bottenstrid. Fast nu är vi där och IK Frej är i högsta grad med i bottenstriden.

En del spelare som kom in i somras var tre lånaspelare från Djurgården och Hammarby. Dusan Jajic, Joseph Ceesay och Mattias Bouvin är alla födda 1998 och visar syn på stor talang. Dock kommer alla tre spelare återvända till sina klubbar efter säsongen och då kommer man stå där utan sina unga spelare som man har gett speltid under säsongen. Skulle det inte vara bättre att utveckla och ge sina egna spelare chansen istället? Det är en risk att ta för i slutändan gäller det att få resultat och vinna matcher.

I truppen finns sedan tidigare Lukas Sunesson som faktiskt slussats upp från ungdomsleden men han är nästintill ensam med att ha gjort den resan. Förhoppningsvis kommer det bli en förändring i framtiden. IK Frejs U19 har haft ett bra år och med en bra avslutning på säsongen finns det stor chans för spel i U19-allsvenskan nästa år. Det skulle vara väldigt bra för ungdomsutvecklingen och för sin framtid för A-laget.

Dock finns det fördelar att kunna låna in spelare från dem stora klubbarna i Stockholm. Ett utvecklande samarbete skulle kunna ge fördelen att få låna in spelare vid behov. I den senaste hemmamatchen blev det vinst mot Åtvidaberg då matchens enda mål gjordes av inlånade Joseph Ceesay.

Jag tycker att man måste våga mixa mellan att låna in spelare samt använda sig utav sina egna. Det handlar om att tidigt ta hand om sina ungdomar och ge dem rätt miljö att utveckla sig för att sedan kunna succesivt slussa upp fler till A-laget. En bra början för IK Frej skulle vara en plats i U19-allsvenskan nästa år.

För A-lagets del väntar Degerfors på bortaplan lördag den 23 september. 18 poäng kvar att spela om och alla poäng man kan få kommer vara viktiga för IK Frej i slutändan.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera