Hagman: ”Spänningen ökar – fem omgångar kvar”

Hagman: ”Spänningen ökar – fem omgångar kvar”

Den första oktober klockan 16 kommer vi kunna veta hur säsongen gick för våra division-tre-lag. Fem matcher ska spelas innan säsongen avslutas och det går inte att nog poängtera hur viktiga matcherna kommer vara för Enebyberg, Stocksund, Täby, Vallentuna och Österåker.

Stocksund är laget i norrort som inte har något att klaga på. Det räcker med två segrar på de återstående fem matcherna och så har man vunnit division-tre södra Svealand och efter att ha vunnit 15 av de 17 spelade matcherna kommer det utan tvekan bli serieseger för det väldigt intressanta IFK Stocksund.

Täby har i många år nu varit med i toppstriden i division 3 men det har nog aldrig sett så här bra ut med fem omgångar kvar. Man ligger just nu på första plats med bättre målskillnad än tvåan Enköping och med 7 poängs försprång före Vallentuna som ligger på tredjeplats. Jag kan inte på förhand tro något annat än en topp två-plats för Täby. Med en målfarlig Daniel Sterner längst fram i elvan tror jag att vi kan få se Täby avgöra allt den första oktober hemma mot Österåker.

Vallentuna har fem matcher på sig att ta in sju poäng på Enköping och Täby som ligger etta och tvåa. Vallentuna kommer behöva pricka rätt i alla sina fem matcher samt även få med rätt resultat från andra matcher för att kunna lyckas. Det känns som att det är för mycket som behöver stämma för Vallentuna men oavsett utgång tycker jag Vallentuna ska vara nöjda med sin säsong.

Enebyberg tog tre oerhört viktiga poäng i lördags mot norrortskonkurrenten Österåker. Tack vare unge Enebybergsfödde Jack Dolk, lyckades Enebyberg vinna sin tredje match för säsongen. Men tyvärr hjälper inte poängen Enebyberg att lämna jumboplatsen. Fem omgångar kvar och Enebyberg är i nuläget 4 poäng ifrån en kvalplats och 5 poäng ifrån helt säker mark. En tuff bortamatch mot Enköping väntar nu i helgen för Enebyberg innan man därefter tar emot Täby på IPs vackra gräsplan. Mitt huvud och mitt hjärta går inte jämnt ut när det kommer till att förutse Enebybergs säsongsavslutning. Det kommer krävas vilja, mod och framförallt flyt i kommande matcher och jag tvingas till slut säga att jag tror Enebyberg åker ut. Men jag har aldrig önskat mig att ha fel, förrän nu…

Österåker ligger lite tryggare i sin båt. Med 16 inspelade poäng på 17 omgångar ligger man just nu på nionde plats, alltså kvalplats. Österåker har dock inte vunnit sedan maj och man kommer behöva hitta vinnarmentaliteten om man inte vill åka ur. Österåker vann division fyra förra året när man stort sett körde över alla lag och om man skulle lyckas hålla sig kvar i år ska man vara nöjda tycker jag. Jag tror Österåker kommer skrapa ihop sina poäng som behövs och jag tror de håller sig undan från direkt nedflyttning. Sedan om det blir kvalplats eller ännu bättre får vi vänta och se.

Jag tipsar er alla att ta er till Enebybergs IP nästa lördag och se derbymatchen mellan Enebyberg och Täby. En match som kommer vara viktig för båda lagen där vi förhoppningsvis kommer bjudas på bra fotboll. Matchen startar klockan 14.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera