Hagman: “Stocksund förtjänar beröm”

Hagman: “Stocksund förtjänar beröm”

Jag har alltid beundrat den ungdomsfotboll IFK Stocksund står för. Man får ett intryck av att de har en förmåga att producera talanger samt att alla ungdomslag står för en ”fin” fotboll. Men framtill förra året var A-laget ett stort problem. Man har inte kunnat erbjuda en tillräckligt hög nivå för sina talanger och man behövde snabbt åtgärda problemet.
Vi har sett att vi har varit jätteduktiga på att utbilda spelare upp till 15-årsåldern, men sedan försvinner de. Nu gör vi en satsning för att spela upp oss i högsta serien i U17 och i U19 och vi ska ha ett A-lag där våra unga spelare kan pröva seniorfotboll. Vi vill behålla spelarna här i Danderyd och vi känner att vi har mer att ge även för dem i de övre tonåren”, säger IFK Stocksunds ordförande Anders Rylander till Mitti.se.

In i handlingen klev ett division-tre lag från Västerås, Juventus IF. Stocksund och Juventus startade ett samarbete och namnet blev IFK Stocksund.

Nu, i mitten av september känns det som Stocksund har prickat helt rätt. På lördag kommer Stocksund med hög sannolikhet säkra förstaplatsen i division tre södra Svealand redan i debutåret. Stocksund förtjänar beröm för det man har lyckats åstadkomma. En spelartrupp som sätter skräck i sina motståndare, och som innehåller både erfarna och lovande spelare.

 

Ett lag med stora ambitioner
Fast man ska inte tro att Stocksund är nöjda. IFK är en förening med stora ambitioner och man har stora drömmar inför framtiden.
Allsvenskan ska nog ses som en dröm, men samtidigt ser vi att Frej Täby klarar sig i Superettan och AFC har kunnat nå Allsvenskan med små medel” säger Anders Rylander till mitti.se.

Jag kan förstå att vissa anser att Stocksund inte har ”förtjänat” sin division-tre plats eller att det bara är pengar som styr. Ändå kan jag inte se annat än en positivutveckling för fotbollen i norrort, stort tack vare Stocksund. Ett lag med stora resurser, höga ambitioner och begåvade spelare kommer locka till sig blickarna från de högre divisionerna vilket gynnar även de andra föreningarna.

IFK Stocksund är en smart växande förening och det kommer bli intressant att följa de kommande åren.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera