Hagman: U19-ALLSVENSKAN närmar sig slutet

Hagman: U19-ALLSVENSKAN närmar sig slutet

Norrort har många representanter när det kommer till ungdomsfotbollen och det syns tydlig i U19-allsvenskan. I en serie där lag från hela Sverige har möjligheten att spela –  finns Täby, Djursholm, Lidingö och Sollentuna, som allihop har lyckats kvala sig upp genom de senaste åren. Nu är det slutet på säsongen 2017 och det är spännande för alla fyra lag.

Täby är det laget som har lyckats bäst. Täby är inte med i bottenstriden som de övriga och efter att ha spelat 21 omgångar ligger dem på tredje plats. Man har fem omgångar på sig att klättra upp till andraplats och få spela semifinal i SM-slutspelet i oktober. Dock har man inte det lättaste spelschemat. Tre tuffa bortamatcher i Lidingö, Hammarby och Åtvidaberg, där det kommer att krävas 9 poäng om man vill vara med och slåss om andraplatsen. Det är en lysande framgång att Täby är med i toppen, men när dem nu är så nära vill man se dem på andraplats när säsongen är slut. AIK, som just nu ligger på andraplats har inte heller ”enkla” matcher kvar. Jag tror att Täby har stora chanser att komma tvåa, och med sin krigarinställning kommer de troligtvis att nå den.

Lidingö, Sollentuna och Djursholm däremot har andra förutsättningar för de kommande omgångarna. Alla tre lag är indragna i bottenstriden. Lidingö och Djursholm är nykomlingar för i år och har haft det tufft att skrapa ihop sina poäng under hela säsongen. Efter 20 spelade omgångar ligger dock Djursholm på 27 poäng och Lidingö på 24 poäng. Sollentuna har haft det tufft och har endast 22 inspelade poäng.

Assyriska ur serien
Det är två lag som åker ur U19-allsvenskan och Assyriska är mer eller mindre klara att hamna sist när säsongen är slut. Kampen om den nästsista platsen är fortfarande vid högsta grad levande. Sundsvall ligger på den trettonde platsen (alltså nästsist) nu på 19 poäng med faktumet är att dem inte har förlorat på deras senaste sju matcher. Så tack vare bra form och min spontana magkänsla tror jag att Sundsvall kommer klättra innan säsongen är slut. Dem är enligt mig lite för bra för att åka ur. Sollentuna är därför högst indragna i kampen om trettonde platsen.

Enligt mig kan alla vara lugna. Förmodligen kommer Sollentuna ta tillräckligt många poäng på de sista sex omgångarna för att inte åka ur. Lidingö kommer ta minst en seger till på hemmaplan för där är de svårslagna. För Djursholms del har man nyligen hittat rätt form vilket kommer resultera i en högre placering.

I kväll (läs torsdag) spelar Djursholm hemma mot Sollentuna. En match där Djursholm kan vid en vinst vara borta från bottenstriden men poängen känns viktigare för Sollentuna.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera