Hagman: “Vissa lag har fått en raketstart på säsongen”

Hagman: “Vissa lag har fått en raketstart på säsongen”

Säsongen har tagit sin fart och nu i mitten av maj har det hänt en del för alla våra älskade lag i norrort. Vissa lag har fått en raketstart på säsongen, vissa har inte fått det att funka medan andra lag är som en “berg och dalbana”. Sommaren närmar sig för varje dag och VM likaså, men för flesta lagen är det en del matcher kvar innan sommaruppehållen börjar. Såhär ser det ut i de olika divisionerna.

Division fyra: Österåker åkte ur division tre förra året tillsammans med Enebyberg. Dock efter sex matcher i division fyra leder Österåker serien med fem segrar och en oavgjord, medan Enebyberg har startat knackigt och har fyra inspelade poäng. Dock går det sämre för Djursholm som har noll poäng efter sex matcher. Det krävs mer från både Djursholm och Enebyberg innan uppehållet kommer, annars kommer höstsäsongen hamna om en bottenstrid. Största överraskningen är Viggbyholm, som ligger fyra som nykomlingar i serien. Närmast i helgen väntas en tuff bortamatch för Viggan, när man ställs mot Järfälla på bortaplan. Enebyberg ställs mot Husby, hemma på Enebybergs IP under fredagskvällen och samtidigt spelar Österåker hemma mot Spånga.

Division tre: Vallentuna har haft en helt godkänd start på säsongen. En stabil försäsong med segrar i Stockholms cup fram till kvartsfinal fick laget att börja säsongen bra. En fjärdeplats ligger man nuvarande på efter fem spelade matcher och jag tvekar inte på att man kommer kunna vara med i toppen under fortsättningen av säsongen. Dock känns det som Franke och Enköping kommer bli svåra att slå. Vallentunas nästa hemmamatch är den 26:e, mot topplaget Franke.

Division två: Vasalund går mot en “invincibles” säsong vilket betyder att man går en hel säsong utan att förlora en match. Sån klass har Vasalund visat under början av säsongen. Även Lidingö har börjat starkt. IFK är också obesegrade och med ett så pass ungt lag är det imponerande. Vi kanske får vänta tills det är dags för Vasalund att möta Lidingö för att något av lagen ska få sin första förlust för säsongen. Stocksund hänger också med i toppen men på en liten distans, vilket kan vara positivt att inte behöva spela som favoriter i varje match trots den kvalité man besitter. Täby har sex inspelade poäng på sex matcher, och även här kommer krävas mer i kommande matcher för att man ska undvika att en fight i botten. Lidingös nästa match är på fredagskvällen, hemma mot Gävlelaget Valbo. Täby tar emot Mora på söndagseftermiddagen på vikingavallen. Stocksund och Vasalund har bortamatch i nästa omgång, mot Bollnäs respektive Norrtälje.

Division ett: Sollentuna börjar närma sig att ha en fast plats i division ett. Sju poäng efter sex matcher tar Sollentuna för nuvarande till en mittenplacering och det känns som det är där man hör hemma. En hög högstanivå gör att man kan ta poäng i stort sett vilken match som helst. Nästa match är mot BK Forward, på Sollentunavallen klockan 16:00 på lördag.

Superettan: IK Frej har fått en tämligen dålig start på säsongen. En häpnadsväckande bra försäsong ökade förväntningar på Frej inför året i superettan efter att ha fått kvala för att hålla sig kvar. Nu lutar det mesta åt att det kommer hamna om en placering i botten, frågan är hur långt ner. På lördag väntar Landskrona Bois som kommer få ett hett derby mot Helsingborg, där IK Frej som jumbo kommer behöva kriga för poäng. Men Frejs trupp känns som den ska kunna leverera mer än vad den gjort hittills och jag tippade Frej skulle sluta 10:a i år, och än så länge känns det inte kört. Nästa match för IK Frej är som sagt mot Landskrona Bois, på vikingavallen 18:00 på lördag.

Njut av många underhållande underhållande matcher i helgen och stötta er lokala föreningar! Följ oss och mig på twitter för uppdatering kring lagen!

/Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se
TWITTER: @jesper_hagman 

Kommentarer

Kommentera