Halva hockeyvåren avklarad

Halva hockeyvåren avklarad

Våra hockeylag runt om i Norrort har kämpat sig igenom halva vårsäsongen och i vissa fall lite till. Om vi börjar med med damerna och SDE HF i I SDHL. Här hittar vi SDE.s damer på en sista och tionde plats. Laget får försöka avsluta på ett fint sätt och inrikta sig på att likt i fjol kvala sig kvar i den högsta serien. En match återstår av serien 

I AllEttan har vi  Väsby som många så kallade experter inte gav dem några större chanser. Just nu hittar vi Vilda Väsby på en sjunde plats. Väsby har gjort en riktigt bra Alletta så här långt. Själv tippade jag laget på en sjätte plats innan serien drog igång. Kul också att serien toppas av två lag från den så utdömda Östra serien. Hör skulle ju Norrlagen dominera totalt vill jag minnas. Väsbys chanser till playoff tycker jag är goda. Åtta omgångar återstår.

Fortsättningsserien är nu inne på andra och det avslutande varvet. Vallentuna och Sollentuna har båda häng på en playoffplats där Valbo något överraskande toppar serien. Vallentuna möter Valbo borta på söndag och vinst där är ett måste om man ska haka på i toppen. Wings har dessvärre halkat efter lite och vi hittar den på en femte plats men hela åtta poäng upp till Valbo vilket gör att jag tror Wings kan glömma playoff. Fem omgångar återstår av denna udda och haltande serie. 

I Alltvåan sladdar Viggbyholm och ligger på den åttonde och sista platsen. Viggan har gjort det man förväntade sig efter fjolårssäsongen då man som nykomling tog sig hela vägen (bakvägen) till ett avgörande playoffspel mot Bålsta. Viggan får inrikta sig på att avsluta säsongen på ett bra sätt. Sju omgångar återstår och trots många poäng att spela om har jag svårt att se att Viggan ska plocka in nio poäng och en massa mål på det för att klättra upp på en topp fyra placering.

I Allfyran har man kommit halvvägs in i serien och här har en trio med de båda Norrortslagen SDE och Österåker tillsammans med Gnesta kopplat ett litet grepp i toppen med Järna som lurar i vassen strax bakom. Den här serien kan bli ett getingbo ända in till sista omgången där vinnaren tar en direktplats i Div 3 nästa säsong om jag fattat reglerna rätt och där lag två och tre hamnar i ett playoff lag från Div 3. Jag får återkomma i frågan om och när det blir aktuellt senare Sju omgångar återstår.

I J20 Elit Östra hittar vi Sollentuna på en fjärde plats med tio poäng till godo på Wings som närmast jagar en topp 4 placering. Vallentuna har hamnat i ett ingenmansland och Viggbyholm ligger just nu näst sist med tre poäng upp till Åkers/Strängnäs på kvalplats. Här har man allt från sex till fyra matcher kvar att spela då tabellen haltar. 36 omgångar ska dock spelas.

I J 20 Allettan Östra kämpar Väsby på. Just nu med fem spelade matcher ligger man på en sjunde plats tre poäng upp till Bålsta på kvalplats och ytterligare tre till en playoffplats. Två matcher återstår för Väsbys del så kan bli tufft.

 

I J20 Div 1 Fortsättningsserien hittar vi Österåker på en fjärde plats medan SDE ligger på en sjätte plats. Nio matcher ska spelas och sorgligt nog haltar även denna serie betänkligt. Lagen har i nuläget spelat mellan fyra till sex matcher.

 

Bosse Andersson

bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera