Han är det senaste tillskottet i Stocksunds organisation

Han är det senaste tillskottet i Stocksunds organisation

FOTBOLL Johan Israelsson, 31, är ny sportchef för pojkar U15 till U19 samt huvudtränare i U18/U19-laget. Det skriver IFK Stocksund i ett pressmeddelande. 

Fotbollsklubben IFK Stocksund har gjort klart med en ny sportchef för pojkar 15 till 19.

Det handlar om 31-årige Johan Israelsson, som närmast kommer från Lindsals Idrottsförening i Kalmar, där han under de två senaste säsongerna agerat huvudtränare i föreningens division 2-lag.

– Med Johan får vi en fotbollsmässigt väldigt bred och kompetent person i föreningen, som kommer ha en mycket viktig roll i föreningens framtida utveckling och fortsatta strävan att etablera våra äldre lag på en hög nivå i seriesystemen, säger klubbens ordförande, Anders Rylander i ett pressmeddelande.

Sportchefstjänsten kommer Johan Israelsson kombinera med att vara huvudtränare för U18/19-laget.

Israelsson: Det här jag strävat efter

Så här säger huvudpersonen själv om att komma till föreningen:

– IFK Stocksund har flera heltidsanställda tränare och jag ser det som en miljö att utvecklas och växa i för egen del också. Sedan gillar jag kombinationen med dels den sportsliga utvecklingen kring organisationen och att vara ute på planen och coacha de äldsta u-laget.

– Jag har strävat efter att få jobba med fotboll på heltid. Det är inte lätt att få sådana uppgifter när du tränar ett mittenlag i division 2 i Kalmar, säger Israelsson.

Läs mer: Klubbchefen lämnar – tränaren förlänger 

Norrortssporten
Foto: Montage/IFK Stocksund

Kommentarer

Kommentera