Hagman: Har vi verkligen något att klaga på?

Hagman: Har vi verkligen något att klaga på?

Vad finns inte för oss fotbollsentusiaster i norrort? Det finns det mer än 8 kvalificerade fotbollsplaner inomhus såsom utomhus. Norrort erbjuder skolor och gymnasium med högt utvecklande fotbollsträningar varje vecka och i nuläget finns det nästintill lag i varje division.

I veckan skapades ett samarbete mellan Bergtorpsskolan och IK Frej. Ett positivt samarbete som skapar högre förutsättningar för barn som går i 6:an till 9:an. Träningar kommer hållas av spelare från IK Frejs A-lag och eleverna kommer få inspirationer av spelare som de själva kan se upp till. Förutom Bergtorpsskolan finns det NIU fotboll på Danderyds gymnasium. NIU står för nationell idrottsutbildning och är den högsta fotbollsutbildningen du kan få i Sverige. Jag kan inte prata för Bergtorpsskolan och hur samarbetet kommer påverka framtiden men Danderyds gymnasium är en stor anledning till att fotbollen i norrort har tagit stora steg. Tack vare välutbildade tränare och all möjlig material så har fler och fler fotbollsspelare från norrort tagit sig långt upp i seriesystemet. Jag vill själv tacka alla tränare på Danderyds gymnasium för all hjälp jag fick och jag tipsar till alla som går i åttan eller nian att verkligen söka till NIUN på Danderyds gymnasium.

Vi har IK Frej i Superettan, vi har IFK Stocksund som sätter stora avtryckt i division tre samt Täby FK som även de leder sin division tre. Sollentuna krigar på i division ett och med en nybygg hall på Norrviken IP kommer Sollentuna kunna växa och utvecklas ännu mer. Det finns mängder av klubbar där du som ung spelare kan slussa dig in i A-lags fotboll och sedan succesivt ta steg för steg upp till toppen av svensk fotboll.

Fotbollen i norrort utvecklas mer och mer. NIU fotbollen kom först för ungefär 10 år sedan, en ny hall öppnas snart i Sollentuna och med en bra höst säsong kommer vi ha två lag i division två när nästa säsong tar sin början. jag vet att utvecklingen kommer fortsätta ske, kanske till och med så att vi har ett lag i allsvenskan om 6 till 8 år men oavsett det, så har vi fotbollsspelare i norrort alla förutsättningar som krävs för att utvecklas till max.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera