Helenelund segrade – och bandytraditionen lever

Helenelund segrade – och bandytraditionen lever

BANDY/DIVISION 1 Bandymatch på Östermalms IP, det är en mening som inte varit sann på snart 50 år. Men under fredags kväll besökte Helenelund Djurgårdens blårandiga grabbarna på den klassiska innerstadsplanen. Och lyckat blev det. För bortalaget.
– Sen tycker jag att det bara var ett lag på plan i andra halvlek, sa HIK-tränare Rönnquist efter matchen.

De tillresta bortasupportrarna från Sollentuna var inte nöjda med sitt Helenelund – iallafall de första tjugo minuterna. Men ju längre matchen led desto mer bekväma blev de för dagen vitklädda lirarna.
1-0 till anrika Djurgårdens IF på straff blev oundvikligt till 3-2 lagom till pausfikat. Linus Hansson stod för bortalagets båda mål.

På läktaren höll de 58 åskådarna bandytraditionen levande, hemmafansens klassiska “full fart framåt, håll tätt bakåt” varvades med The Lundeneers flaggviftande. För att allt sedan skulle övergå till att båda supporterskarorna tillsammans gladdes åt att slippa spela på blåsvänliga Spånga IP.

Det är nämligen så att fredagens drabbning mellan dessa två stockholmsgäng var Östermalm IPs första bandykamp på hela 47 år. Djurgården bandys återkomst till innerstan.

– Skönt att ha en till bana mitt i stan, tycker HIK-tränaren Rönnquist.

“Djurgården gjorde det bra”
Sollentunagrabbarna ryckte sig själva i nackhåret lagom till andra halvlek och smällde dit ytterligare fyra pytsar. Viktigaste, och snyggaste av de alla var nog Gustav Jörnåkers. En soloräd från mittplan och vips så stod den 3-5 samt 89:40 på matchtavlan.

– Djurgården gjorde det bra, de utnyttjade våra misstag hela tiden och ledde välförtjänt i första halvlek, sa tränare Peter Rönnquist efter matchen och fortsatte:

– Sen tycker jag att det bara var ett lag på plan i andra halvlek.

Och publikstödet?
– Det var ju grymt! Jättebra tryck.

Slutresultatet noterades slutligen 3-6. Favör HIK. Lagets första seger för året, och en fjärdeplats är det man kan skryta med. Än så länge.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera