Helenelund tog en ny storseger

Helenelund tog en ny storseger

BANDY Helenelunds IK fortsätter att ösa in mål. På söndagen gjorde Sollentunalaget fem nya mål när Eskilstuna besegrades med 5-1 på bortais. “En kontrollerad och bra match från vår sida”, säger Gustav Jörnåker. 

Bandy: Division 1 östra: Eskilstuna BS – Helenelunds IK 1-5 (1-2)

13-0 och 7-0. 

Det är Helenelund IK:s segersiffror mot Gustavsbergs U och SIF Norrtelje i dem två senaste matcherna, och när Sollentunalaget mötte Eskilstuna i söndags blev det ytterligare en storseger för HIK, som vann med 5-1 på bortais. 

Martin Ohlsson gav Helenelund ledningen efter 13 minuter spel. Hemmalaget kvitterade lite mer än minuten senare innan Daniel Mökander såg till att HIK åter var i förarsätet innan den första halvleken var över. 

Den andra halvleken var sedan en minut och 56 sekunder gammal när Gustav Jörnåker ökade på till 3-1. Samme spelare ökade sedan på till 4-1 innan Jonathan Sigfridsson spikades slutresultatet till 5-1 med drygt sju minuter kvar av matchen. 

– En kontrollerad match och en bra match från vår sida. Vi hade dock lite svårt att få in bollen och gjorde mål när vi egentligen inte borde gjort det, säger tvåmålsskytten, Gustav Jörnåker, till klubbens hemsida

– Den första vet jag knappt hur den gick in men den andra rundade jag målvakten efter en fantastisk pass från Martin (Ohlsson). 

På fredag väntar en ny bortamatch. Mot Köpings IS. Nästa hemmamatch är på söndag. När seriesuveränen, AIK, kommer på besök till Sollentunavallen. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera