Hemvändaren blev poängräddare i seriepremiären

Hemvändaren blev poängräddare i seriepremiären

BANDY/DIV 1 Isen har precis hunnit lägga sig på Sveriges alla bandybanor – och även så i Köping. Dit Helenelunds herrlag i bandy begav sig för att begå seriepremiär i division 1. Peter Rönnqvists nya HIK fick dock en rejäl kalldusch när hemmalaget Köpings IS pangade dit tre mål på fem minuter i mitten av första halvlek.

Supporterklubben “The Lundeneers” var på plats med sitt stöd – och säkerligen även med sina höga förväntningar.
Den “nya” Helenelundsskutan styrs nämligen av före detta elitserietränaren Peter Rönnqvist – som skrällaktigt både lyfte IK Tellus upp i bandyns finrum samt höll dem kvar där. Så förväntningarna var nog – rättfärdigat – höga bland supportrarna när seriepremiären blåstes igång under söndagen.

Hemvändaren visade vägen
Det var dock Köping som tog kommandot på sin egen hemmais – tre mål på fem minuter och vips så hade HIK en rejäl backe att bestiga. Hemvändaren Daniel “Möken” Mökander valde då att visa vägen upp för backen, och räddade en pinne för sin moderklubb.
Han stod för tre mål samt en målgivande passning. Varav det viktigaste målet kom på tilläggstid – ensam fick han nätmaskorna att rassla i 91:a minuten. 6-6 slutade bataljen som enligt HIK:s Facebook var både “tight” och “grinig”.

– Det ska bli kul att spela för HIK igen. Det var roligt att testa på att spela bandy i Borgia men HIK är som hemma, sa Mökander till klubbens hemsida inför premiären.

Och borta är väl bra, men hemma i Sollentuna bäst?

Hemmapremiär på fredag mot AIK. Ett AIK som förväntas bli “ettans” absolut bästa lag då klubben öppnat plånboken och värvat spelare med många år av elitseriespel i bagaget.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera