IFK Österåker nära Div 3 efter ny seger

IFK Österåker nära Div 3 efter ny seger

ALLFYRAN: Österåker fick en riktig mardrömsstart mot Skarpnäck och hamnade tidigt i ett 0-2 underläge efter bara dryga två minuter. Man tog sig dock samman och vände matchen. Nu är Div 3 riktigt nära

Sejouren i Div 4 ser ut att bara bli ettårig för IFK Österåker. Ikväll tog laget en ny seger när man besegrade Skarpnäck med klara 7-3. Men laget fick en mardrömsstart och redan efter 2,15 hade hemmalaget skaffat sig en 2-0 ledning. Österåker hämtade sig dock från den chocken och efter 8,17 hade man kvitterat.

Inledde krampaktigt 

Skarpnäck som inte hade något att spela för svarade omgående och 3-2 kom bara dryga minuten efter kvitteringsmålet. Resultatet stod sig perioden ut. I den andra perioden kom Österåker ut som det lag man normalt känner igen och både kvitterar, tar ledningen och går ifrån till 5-3.

Seriesegern och Div 3 mycket nära nu 

Ny seger och nu är Div 3 nära.

Den tredje perioden blir den andra lik och Österåker spelar ut och går ifrån ytterligare. Segern stannar vid 7-3 och nu är Div 3 spel mycket nära. En omgång återstår och man möter i sista omgången Östhammar hemma. Ett Östhammar som ligger toksist i Allfyran och som på 12 matcher har 0 poäng och bara mäktat med 12 mål framåt samt släppt in 127 mål bakåt. En målskillnad på -109 mål.

Bara en total kollektiv kollaps kan hindra Österåker från att vinna och säkra seriesegern på tisdag. Att kvällens match spelades i Österåkers hemmaborg berodde på att det spelades bandy på Zinkensdamm.

-Vi försökte tona ner allvaret i denna match men våran första period var riktigt dålig. Vi spelade nervöst och krampaktigt. Vi fick sämsta tänkbara start med två snabba mål i baken. Trots detta är vi med resultatmässigt och från den andra perioden tar vi över.

-Vi gör en gedigen insats från period två och när vi väl fick fart på grejerna och tog oss samman så kändes det tryckt rakt igenom. Nu gäller det bara att ladda om inför Östhammarsmatchen på tisdag för hur stora favoriter vi än må vara så ska det spelas om poängen säger assisterande tränaren Tomas Troning till Norrortssporten.

Matchfakta

Skarpnäck AIK -IFK Österåker 3-7 (3-2, 0-3, 0-2) 

Målskyttar Österåker. Oskar Engström 2, Jonas Wiman, Andreas Glans, Robert Norling, Oskar Tilder, Martin Forstén.

Skott 23-47

Publik 117 Österåker Sportcentrum Åkersberga.

 

Bosse Andersson

Foto Bosse Andersson/Arkivbilder 

bosse@norrortssporten.se 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera