IFK Österåker vann Norrortsderbyt

IFK Österåker vann Norrortsderbyt

HOCKEY: IFK Österåker gick segrande ur kvällens Norrortsderby borta mot SDE HF och hakade på i toppen av tabellen. För SDE var det lagets första förlust i Allfyran 

Norrortsderby i Enebybergs Ishall på onsdagskvällen bjöd på både dramatik och hela tio mål. Gästerna fråmn Åkersberga inledde målskyttet efter 8,33 då Jonas Wiman skickade pucken i nät. Efter 12,18 kom kvitteringen från SDE genom Anderas Dicius. Ytterligare två mål skulle falla i den första perioden och 2-2 på tavlan.

I den andra perioden var det Österåker som både sköt mest och var mest effektiva. Tre mål, från 2-2 till 2-5, av gästerna som därmed hade kopplat ett grepp om matchen. Men SDE kom igen starkt i den tredje och med två mål efter de inledande åtta minuterna var ställningen 4-5.

Hemmalaget fortsatte att jaga kvittering, då tog Österåker en timeout. Den gav resultat och gästerna kunde avgöra, 4-6, när klockan visade på 14:22. Fler mål blev det inte trots att SDE gjorde vad de kunde genom att plocka ut målvakten i ett sista försök att komma i kapp. men Österåker höll undan och vann.

I och med dagens seger så befäste Österåker sin tredjeplats och är nu bara en poäng bakom tvåan SDE HF. Samtidigt inkasserade SDE si första förlust i Allfyran. Närmast väntar för SDE möte med Sundbyberg på bortais medan Österåker tar emot Skarpnäck hemma.

Matchfakta

SDE HF-IFK Österåker 4-6 (2-2, 0-3, 2-1)

Målskyttar SDE Andreas Dicius, Erik Ransved-Nilsson, Gustav Bratt, Alexander Lindqvist.

Målskyttar Österåker. Jonas Wiman 2, Erik Pahlberg 2, Robert Norling, Marcus Carlsson

Skott 34-32

Publik 79 Enebybergs Ishall

 

Bosse Andersson

bosse@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera