IK Frej Täby fördjupar samarbetet med Hammarby

IK Frej Täby fördjupar samarbetet med Hammarby

FOTBOLL – Frej Täby har sedan början av 2108 haft ett sportsligt samarbete med Hammarby. Ett positivt samarbete enligt klubbarna – som nu är överens om att utveckla och fördjupa detta ännu mer.
Denna typ av partnerskap är naturligt och ger oss resurser till en utökad satsning, säger Märta Rydbeck, ordförande i IK Frej Täby, i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Under 2018 har det funnits tre spelare, Dusan Jajic, Marcus Degerlund och Rebin Asaad, som tillhört den allsvenska klubben Hammarby:s organisation. Detta är för att Täbyklubben har sedan början av 2018 ingått ett sportslig samarbete med Hammarby – ett samarbete som gett positiva resultat. Nu har klubbarna kommit överens om att fördjupa detta till kommande säsong.

–Vi hämtar välbehövlig kompetens i form av tränare och hjälp med den sportsliga ledningen. Frej kommer 2019 spela sin femte säsong i Superettan. Att söka denna typ av partnerskap är naturligt och ger oss resurser till en utökad satsning. Samtidigt är Frej en egen klubb med egen ledning som jobbar med sitt klubbmärke med ideell och lokal anknytning i Norrort. Planen för 2019 är också att stärka organisationen med tillsättandet av en klubbchef som samtidigt får ansvar för att öka intäkterna till klubben, säger IK Frejs ordförande Märta Rydbeck i ett pressmeddelande på klubbens hemsida

Spännande samarbete

Även Hammarbys sportchef Jesper Jansson har varit nöjd och ser framemot det nya samarbete med IK Frej.
– Det här är ett riktigt spännande samarbete som vi tror kan bli väldigt positivt för Hammarby över tid. Med det fördjupade samarbetet blir vi partnerklubbar, där vi säkrar ett utbyte med en klubb i Stockholmsområdet på elitnivå. Det innebär att vi inte bara kan påverka utvecklingen av våra egna utlånade spelare, utan även skapa relationer till spelare hos Frej som vi tycker är intressanta, säger Jansson och tillägger:
–Utöver spelarutveckling för våra lovande unga spelare innebär det här samarbetet också att vi får möjlighet att utveckla ledare.

Som ett bevis på fördjupningen kommer man plocka in tränare och manager från den allsvenska klubben.
– Konkret innebär det fördjupade samarbetet i nuläget att Stefan Olsson, som under hösten varit assisterande tränare i Frej, blir manager. Medan Lukas Syberyjski blir huvudtränare, säger Rydbeck.

publicerat 2018-12-03

Kommentarer

Kommentera