IK Frej fortsätter skrälla – besegrade serieledarna

IK Frej fortsätter skrälla – besegrade serieledarna

FOTBOLL Serieledande Falkenbergs FF var på besök på Vikingavallen. Men det spelade ingen roll. IK Frej fortsätter övertyga och plocka poäng. Segern skrevs till 3-2 efter sent mål av Bellander.
–Fotbollen är som den är, roligast för oss och tråkig för våra motståndarna, säger Roberth Björknesjö efter matchen.

Sedan den 2 juni har Frej Täbys formkurva sakta men säkert gått uppåt. På sju omgångar har det blivit fyra segrar, två oavgjorda och bara en förlust.

När serieledande Falkenbergs FF kom på besök till Vikingavallen trodde säkert många av de 709 besökarna att den fina sviten skulle ta slut. Men Frejgänget ville bevisa annorlunda.

Redan i matchminut 10 skulle målnollan för hemmalaget spräckas. Ett fint inlägg av Jakob Glasberg, där Nsima Peter hoppade över bollen, som Joakim Runnemo förvaltade perfekt med en bredsida. Med kvarten kvar av första skulle 2-0 komma. En delikat klackning av Hjalmar Ekdahl.

I andra drog tabellettan upp tempot och reduceringen kom direkt. Falkenberg ökade trycket och Frej var tillbakapressade. Därför kom, inte helt ologiskt, kvitteringen till 2-2. då återstoden nio minuter till fulltid.

Tränare Björknesjö har infört en ny strategi – sena byten. Det skulle återigen visa sig vara fingertoppskänslan. På tilläggstid, 92”, fick Andreas Bellander komma in. Hans första bollkontakt skulle bli en lyckaträff, då han tryckte in 3-2 efter en målvaktsretur och slarvigt försvarsspel av gästerna.

–Fotbollen är som den är. Roligast för oss och tråkigt för våra motståndarna, säger Björknesjö om segern mot Falkenberg.

Kommentarer

Kommentera