IK Frej Täby tar nya tag – tredje cupmatchen

IK Frej Täby tar nya tag – tredje cupmatchen

SVENSKA CUPEN Publikrekordsmatchen i helgen, mot Djurgården sitter på näthinnan. Nu ska Frej Täby ladda om för att dra till Värmlands skogar och möta Degerfors i sin tredje cupmatch på lika många veckor.
– Vi behöver vara organiserade i vårt försvar samt utveckla vårt anfallsspel med flera olika anfallssätt, säger huvudtränaren Roberth Björknesjö.

En seger och en förlust är Frej Täbys facit så här långt i Svenska Cupen. Förlusten kom i helgen, när man besöktes av Djurgården. En match som frejspelarna ska vara stolta över trots förlust med 1-0. Man satt nytt publikrekord (2516) och var nära att skaka den allsvenska klubben.
– Tyvärr fick Kostas kliva av efter 14 min mot Djurgården. Sedan tidigare är Adam Gradén och Joakim Runnemo på väg tillbaka från mindre skavanker. Matchen mot Djurgården var en riktigt bra match framförallt defensivt där vi stängde i stort sätt allt. Tyvärr inte allt. Offensivt finns det stora utvecklingsområden i den matchen men jag känner att vi kommit långt i vårt nybygge, säger huvudtränaren Roberth Björknesjö till klubbens hemsida.

Bollskickligt lag

Nu blickar kyrkbygänget framåt och till helgen, om vädret tillåter, ska man bege sig till Värmland – Stora Valla för att vara mer exakt – där seriekonkurrenten Degerfors spelar sina hemmamatcher.

– Degerfors är ett mycket bollskickligt lag som spelar en attraktiv fotboll. De gör det fantastiskt bra år efter år och har många skickliga ledare och spelare. Vi behöver vara organiserade i vårt försvar samt utveckla vårt anfallsspel med flera olika anfallssätt, säger huvudtränaren Roberth Björknesjö.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera