Inför Täby FK-Dalkurd FF

Inför Täby FK-Dalkurd FF

SVENSKA CUPEN Mindre än 24 timmar till avspark. En historisk match väntar för Täby FK på Tibblevallen. Täbytränaren Daniel Erlandsson är förväntansfull inför drabbningen.
– Jag kommer nog tänka på lite saker innan jag somnar i kväll, säger Erlandsson till norrortortssporten.

Det kan inte bli mer historiskt än såhär. Division 3-laget Täby FK ska ta sig an Dalkurd FF, som för tillfället ligger på en fjärde plats i Superettan.

Att Täbylaget skulle ha någon chans att besegra detta Borlängelag finns inte på världskartan. I alla fall om man ska se teoretiskt eller påpappret. Men nu är det en cupmatch och då vet man att skrällar har hänt tidigare. Det är vad tränaren Daniel Erlandsson hoppas på.

Den klassiska sportfrågan. Hur känns det?
– Nu har vi gjort sista träning inför matchen. Vi ska gör vår grej, inte ändra på något. Vi skruvar lite på saker och ting. Men hur det känns. Det är spännande tycker jag

Vad har du för förväntningar på matchen?
– Det ska bli kul. En bonusmatch för oss. Inget vi hade räknat så vi går ut på planen och spelar som vi gjort under säsongen.

Att det har hänt skrällar tidigare i cupsammanhang vet vi om. Vad tror du?
– Det är klart chansen finns. Vår chans är att göra matchen till att vi får matchen dit vi vill. Lite flyt här och där måste vi ha. Det står 0-0 när vi börjar. Om vi spelar 15 matcher mot dem, så vinner vi en av dem och det kanske är den vi spelar imorgon.

Vad har du fått för coaching av Täby FK?
– Det handlar att göra matchen till vad den är. Det får inte bli ett antiklimax. Den som bidrar med rutin är vår sportchef Stefan Karlsson, så jag har fått lite tips och råd från honom. Men det är en match som ska spelas mer än så är det inte.

Hur har du scoutat Dalkurd FF? Några tips från Frej-tränaren?
– Det är sportchefen, Stefan Karlsson, som scoutat dem. Men vi har fått informationen som vi vill ha och har även sett dem på video en del.

Vad kan publiken som kommer till arenan förvänta sig?
– Att våra spelare ger allt i varje situation. Vårt spelsätt går ut på att vara väldigt aggressiva. Man kommer se modiga Täbyspelare. Sedan en mycket snabbare fotboll.

Om du ranka matchen på en skala 1-10 vad hamnar den då?
– Det är helt klart den häftigaste matchen vi får spela. Vi får mäta oss på vårt spelsätt och hur långt vi kommit. Men i ranking på hur viktigt den är så blir det en 0:a.

Vet att tränare inte är förtjusta i att tippa resultat. Men om du skulle säga något tips vad blir det då?

– Om vi lyckats spela den matchen 1 på 15 som jag sa tidigare, då vinner vi med 3-2.

 

/Kenneth Andersson

 

För er som inte kan se matchen på plats så sänds den via webben: Klicka här

Kommentarer

Kommentera