Inför toppmötet IK Brage – Sollentuna FK

Inför toppmötet IK Brage – Sollentuna FK

DIVISION 1 På söndag spelas en riktig het match i Division 1. Sollentunas herrar tar bussen upp till Borlänge och till Domnarvsvallen.

Motståndet är IK Brage, som har tre stabila 3-0 segrar i bagaget, och det är nu Sollentuna FK:s herrlag ställs på prov. 
– Det ska bli kul att möta ett bra fotbollslag, säger huvudtränaren Christer Mattiasson till Norrortssporten. 

Hur är läget i truppen just nu?

– Det finns vissa frågetecken, bland annat skador från senaste matchen. Det får jag mer svar imorgon under tärningen, hur friska spelarna är. De flesta är tillbaka från skadorna, men vi vet inte hur 100% spelklara de är. Men i det stora hela är det superbra, det kan jag inte förneka.

En bortamatch mot serieledarna och förhandsfavoriterna IK Brage är något som Mattiasson ser fram emot. 

– Såklart är det kul att möta ett bra fotbollslag. Speciellt för spelarna, så de får motstånd och utvecklas.

Ni har en fin inledning på säsongen och det måste vara inspirerande att börja division 1 så bra, hur känner ni kring det?

– Vi växer med uppgiften och för spelarna är det otroligt lärorikt. Vi har vunnit de inledande tre matcherna och det har skapat en glädje inom truppen och på träningarna. Det märks verkligen och ger energi.

Finns det någonting som ni kan förbättra ytterligare till matchen på söndag?

– Det finns alltid saker förbättra. Men det jag främst tänker på är bollinnehav, men vad gör man av bollinnehavet? Det handlar om att skapa chanser och inte “bara” ha boll, säger Mattiasson.

– För oss handlar det om att backa bandet lite. Vi är inte riktigt på tårna, som vi märkte förra matchen. Vi måste vara med från start.

Vad blir det för snack på träningen imorgon innan ni åker ner till Borlänge?

– Haha, ja, spelarna ska se till att sova och äta ordentligt. På söndag förmiddag åker vi ner till Borlänge. Morgondagens träning kommer inte att vara något utöver det vanliga. Vi kommer ha lite mer fokus på Brage och hur de spelar. Annars fokuserar vi på vårt och hur vi ska prestera.

 

Emelie Kellerth

emelie@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera