Ingen seger på hemmaplan – storförlust mot Wibax

Ingen seger på hemmaplan – storförlust mot Wibax

INNEBANDY Den dystra hemmastatistiken fortsätter för Täby FC:s herrar. Laget ligger i botten av tabellen. När laget under dem, Wibax, kom på besök blev det ytterligare en förlust – storförlust till och med.
– Det är för dåligt försvarsspel, säger tränaren Tobias Ljungholm efter matchen.


Efter tre raka förluster och 25 insläppta mål skulle matchen mot jumbolaget Wibax Patriot bli vändningen för Täby FC:s herrar.

Det var i alla fall tanken. Och det började bra.

Rikard Carlsson-Stiernspetz satte 1-0 efter drygt sex minuter. Kvitteringen kom när matchuret stod på 12:07. Men knappt femtio sekunder senare gjorde Jesper Nyholm 2-1 och detta resultat stod sig perioden ut.

Den sistnämnde skulle få en kanonstart. Perioden hann knappt börja, 0:34, innan 3-1 var ett faktum . Men sedan hände något. Trots hyggligt spel så fick man inte in bollen. I stället var det gästerna som påbörjade vändningen. När man spelat halva matchen stod det 3-4 på matchtavlan och när period två var över hade Wibax lyckats göra 3-5.

“Ett fall tillbaka”

Tredje blev som andra periodens första del, fler mål, dock inte till Täbys fördel. Wibax satte bokstavligen spiken i kistan efter 8:45 när man gjorde 3-9. Jesper Larsson gjorde 4-9 men det var för sent för att påbörja vändningen.

Gästerna åkte hem med ett tvåsiffrigt slutresultat – 4-11 och passerar Täby FC som nu är jumbolaget.
–Det ramlade på alldeles för mycket i andra och tredje. Det är för dåligt försvarspel av oss, säger Tobias Ljungholm och fortsätter analysen.
– Detta var ett fall tillbaka. Det finns ju inte ens delar av matchen som är bra. Vi får analysera detta och när många av spelarna inte gör sitt jobb fullt ut så vinner man inte.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

FOTO: B.A Sportphoto

MATCHFAKTA:

Täby FC – Wibax Patriot 4–11 (2–1, 1–4, 1–6)
Täby: Jepser Nyholm 2, Jepser Larsson, Rikard Carlsson-Stiernspetz
Skott: 32-26 (12-8,9-11,11-7)
Utvisningar: TFC: 2×2 Wibax: 2×2
Publik: 287

Kommentarer

Kommentera