Intervju med Täby FK:s U19-kapten Joel Hansen

Intervju med Täby FK:s U19-kapten Joel Hansen

NORRORTSSPORTSPROFILEN Täbys U19-lag har gått starkt i årets upplaga av U19-allsvenskan. Med sju omgångar kvar ligger Täby på andraplats och har stor chans att ta sig hela vägen till slutspelet. En spelare som har tagit stora steg och bär sitt lag framåt – kaptenen Joel Hansen.

Joel Hansen, född och uppvuxen i Enebyberg där han spelade i den lila tröjan i många år innan han tog steget till Täby. Där blev han snabbt kapten och nu leder han sitt lag mot en slutspelsplats som för honom skulle betyda mycket.
– Personligen vore det väldigt häftigt att ta sig dit, säger Joel som även påpekar att det skulle vara viktigt för Täby som förening.
– För klubben vore det ett kvitto på att de senaste årens satsningar gett resultat.

Framtiden för många i U19 kan bero på hur A-laget avslutar sin säsong. Täbys A-lag spelar just nu i division tre men ligger etta med bara fem matcher kvar av säsongen. En division två-plats nästa år skulle locka fler U19-spelare att stanna kvar inom klubben.
– Självklart lockar det. Vore kul att hjälpa klubben vidare på resan, säger Joel.

Täby har som sagt ett väldigt bra år på herrsidan. Samtliga U17, U19 och A-laget levererar och ligger topp två i sina divisioner och för Joel är det uppenbart varför det har gått bra för U19.
– En otrolig sammanhållning i gruppen samt spetskvalitén hos många spelare i laget, säger Joel.

Slutspelsreglerna ändrades av Svenska Fotbollsförbundet från och med år 2015 då bara de två topplagen från varje serie går vidare till en direkt semifinal. Nya regler som inte gör det enklare för ”smålagen” som Djursholm och Täby i en serie som innehåller lag som AIK, Djurgården, Hammarby samt Brommapojkarna. Men Djursholm lyckades ta sig till SM final i U17-allsvenskan och nu är Täby väldigt nära att ta sig till semifinal.

Möjligheterna är stora för Täby och kapten Joel är rutinerad och erfaren när jag frågar om vad han tror om möjligheterna för Täby att ta sig till slutspel.
–Vi har alla möjligheter, men tittar alltid på nästa match. Vi kan vinna varje match och siktar såklart på det, svarade Joel.

Täby möter Brommapojkarna på Grimsta IP i nästa omgång.

 

Jesper Hagman
jesper@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera