J20 Div 1 Östra

J20 Div 1 Östra

Ishockey J20: Kvällens enda match i J20 spelades mellan Väsby och IFK Österåker i Vilundahallen i Upplands Väsby. Och det blev en oväntad seger för gästerna från Åkersberga. 

Det var gästerna som inledde målskyttet och redan efter 2,10 var ställningen 0-2. Väsby hämtade sig dock och innan perioden var över hade man reducerat till 1-2.

I den andra perioden gick Väsby både i kapp och förbi men Österåker vek aldrig ner sig utan kom tillbaka och kvitterade till 3-3 vilket lagen hade med sig in i den tredje perioden.

Där var det åter hemmalaget som tog ledningen med gästerna visade moral och åter igen tog man kommandot målmässigt när man först kvitterade och med 8,04 kvar av slutperioden åter tog ledningen. En ledning man höll matchen ut och fick därmed revansch för 0-5 förlusten hemma tidigare under säsongen.

Igår besökte SDE Zinkensdamms IP för match mot Hammarby. En match där Hammarby inledde målskyttet men dar SDE med två mål vände och gick till periodvila med en 2-1 ledning.

Den andra perioden slutade mållös men i den tredje perioden grundlade SDE segern och med ytterligare två mål gick man upp till en synes klar ledning med bara 1,58 kvar på klockan. Dock skulle det bli lite dramatik på slutet då Hammarby med två snabba mål kröp närmare och med 1,18 kvar var det plötsligt 3-4.

SDE kunde dock hålla undan och vinna med uddamålet. I tabellen ligger dock SDE kvar på en åttonde plats just bakom IFK Österåker med 10 poäng.

Matchfakta. 

Väsby-IFK Österåker 4-5 (1-2, 2-1, 1-2)

Målskyttar Väsby. Gabriel Hemström, Robin Bergström, Simon Holm, Anton Lindell

Målskyttar Österåker, Lukas Sandberg, Fabian Langley 2, Lucas Rosenbom2,

Skott 36-23

Publik 77 Vilundahallen. Upplands Väsby

 

Hammarby-SDE 3-4 (1-2, 0-0, 2-2)

Målskyttar SDE Liam Blombergsson, Johan Schäfer, Oscar Jegander,August Lindberg.

Skott 31-55

Publik 33. Zinkensdamms IP

Kommentarer

Kommentera