Nu vill jag ha er hjälp!

Nu vill jag ha er hjälp!

I helgen fortsatte SM-slutspelet, kvalmatcherna till SHL och kvalserien till HockeyAllsvenskan. Det blev en del heta diskussioner också.

Ny vecka, ny text på bloggen och några tankar att droppa i “Tekningscirkeln”. Ja jag fattar att det kan bli fortsätter med försöken till skämt om namnet. Tyck vad ni vill men jag kommer försöka igen.

Vi är mitt uppe i slutskedet av säsongen på landets högsta nivå. Det är SM-slutspel igång för J18, J20 och på landets högsta seniornivå. Lägg därtill kvalen till HockeyAllsvenskan och SHL. Spännande var ordet. Senast igår snackades det uteblivna straffar, tidigare har det varit videogranskningar och senaste veckan avstängningar.

Tacklingsmottagarens ansvar

Det första jag tänker på är Jacob Nilssons avstängning i matchserien mellan Mora och Leksand. Nilsson går för att tackla Leksands Ben Youds som STRÄCKER sig efter pucken. Det gör man bara inte. Man vet att man kan bli tacklad och då sätter man sig inte i den situationen. Man sträcker fram huvudet, låg ställning. Idioti. Var säker på att ta pucken eller ta emot tacklingen. Punkt. Att Nilsson sedan stängs av resten av matchserien, på grund av den tacklades mindre kloka beslut, tveksamt. Men det kanske handlar om utgången ändå? Hur vill vi ha bedömningsnivån? Det finns så mycket mer att säga men det tar vi senare.

Jag vill ha er hjälp!

Tills säsongens slut så kommer jag att försöka ta upp säsongens bästa, sämsta, galnaste och allt däremellan. Allt från SDE, Väsby och J20-lagen till våra livesändningar, SHL eller något annat! Vad som helst från senaste hockeysäsongen! Något annat jag tagit upp, eller borde ta upp? Dela med er helt enkelt, och fråga, annars får man inget veta…

Tveka inte att höra av er!
Tack!

Svante Störlinge
Svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera