Jedheim: ”Hade varit en utmaningen – får stanna vid en kul tanke”

Jedheim: ”Hade varit en utmaningen – får stanna vid en kul tanke”

INNEBANDY Täbytränaren Lars Jedheim har ett långt innebandy-CV med både SM-guld och Champions-cup-guld. Men han saknar ett guld – VM-guld. Men tanken har funnits hos honom – då som Finlands förbundskapten.
– Jag älskar utmaningar och i Finland hade det funnits en möjlighet att ta upp kampen med Sverige, säger Lars Jedheim.

VM-guld är ett tecken på att man är bäst i världen. Eller?

Jo, men det svenska landslaget i innebandy för damer är totalt överlägsna i hela världen. I år vann man återigen guldet mot samma motståndare – Finland – och även denna gången på straffar.

Täby FC:s tränare Lars Jedheim har både SM-guld och Champions Cup-guld. Men inget VM-guld. 
– Eftersom Sverige är för överlägsna har det aldrig varit intressant för mig att vara svensk förbundskapten, jag drivs av utmaningar, säger Lars Jedheim som dock har tänkt tanken att vara förbundskapten – då för Finland.
– Finland har mycket mer att plocka ut ur sitt landslag än vad de gör. Med rätt taktik och mycket tuffare coachning samt rätt mental tänk skulle man slå Sverige. Vilket hade varit mycket bra för sporten.

Hämmar utveckligen

– Att Sverige vinner VM varje gång hämmar sportens utveckling. I Sverige utvecklas innebandyn varje år, medan i övriga världen går den bakåt, tyvärr, tillägger Jedheim.

Om Finlands Innebandyförbund kontaktar dig, skulle du tacka ja då?
–Jag älskar utmaningar och i Finland hade det funnits en möjlighet att ta upp kampen med Sverige. Men jag bor i Täby och kan inte ett ord finska, så det får stanna vid en kul tanke.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera