Jedheim: ”Vi spelar betydligt mer disciplinerat”

Jedheim: ”Vi spelar betydligt mer disciplinerat”

SSL/INNEBANDY Säsongen inledde aggressivt och med hårt pressande Täby FC.
     Efter några nederlag valde Täbys huvudtränare Lars Jedheim att ändra struktur – disciplinerat.
– Vi fick inte med oss resultaten som vi ville, säger Lars Jedheim. 

De åtta sista matcherna har varit en stigande formkurva för Täby FC. Detta efter att laget i början av säsongen valt att pressa och spela ett mer aggressivt spel än förra säsongen. Men resultaten gick inte Täbys väg.
– I början på säsongen spelade vi ett mer offensivt och press spel. Men vi fick inte med oss resultaten som vi ville, säger Lars Jedheim som då ändra om i spelsättet.
– De senaste 8 matcherna har vi valt att spela betydligt mer disciplinerat då det är väldigt jämt i toppen är alla poäng väldigt värdefulla.

Ni har varit seriematchlediga sedan 17 december. Hur har det sett ut för laget under ledigheten?

– Vi har hållit igång bra och tränat på bra under jul och nyår.

8 raka segrar. Känns som ni hittat ert spel. Vad säger du själv?

– I början på säsongen spelade vi ett mer offensivt och press spel. Men vi fick inte med oss resultaten som vi ville, så de senaste 8 matcherna har vi valt att spela betydligt mer disciplinerat då det är väldigt jämt i toppen är alla poäng väldigt värdefulla.

Hoppats på återvändare

På torsdag väntar hemmamötet mot Karlstad. Senast vann Täby med 6-4 men fick kämpa för att besegra värmlandstjejerna.
–Det gäller att stoppa deras kontringar och spela med högt bolltempo då kommer chanserna mot deras kompakta försvar, säger Lars Jedheim som även har en del att fundera på när det gäller laget under sista halvan av serien.

–Sanna Ulvhag har dragit av korsbandet och är borta resten av säsongen. Sofie Karlsson är såld till Telge. Vi hade hoppats på några återvändande spelare men det ser mörkt ut. Vi har endel krokar ute på yngre spelare som ev kanske kan ansluta innan den 31 jan, säger Jedheim.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera