Jelassi – SFK-forwarden ständigt hot för backarna

Jelassi – SFK-forwarden ständigt hot för backarna

FOTBOLL Är Monir Jelassi Sollentuna FK:s Usain Bolt? Om man sett matcherna som forwardstalangen spelat för klubben är det inte många backar i motståndarlaget som hänger med honom när han fått upp farten.
– Så kan det nog vara. Det är en egenskap jag försöker utnyttja så mycket som möjligt, säger Monir Jelassi till Ettanfotboll.se

Lägg namnet på minnet – Monir Jelassi, 18.

Han har blivit utsedd till veckans talang av Ettanfotboll.se. Han ska, enligt deras  nämligen var en av det absolut kvickaste spelarna i division 1 norra denna säsongen. Många backar har stor respekt för denna 18-årige forwarden när han kommer med fart.
– Det är inget jag försökt träna fram speciellt. Kanske ligger det i dna:n? Min syster, Jasmin, är sprinter och har tävlat inom 60 och 100 meter, säger Monir i intervjun “Veckans Talang” med ettanfotboll.se och tycker själv han haft en okej säsong så här långt.
– Det har gått sisådär för laget, men vi är bra med spelmässigt i matcherna varje gång. Helt okej prestationsmässigt för min egen del. Vi har lite att jobba på och är en ung grupp.

”Plan B” finns inte

Han har spelat i två norrortsklubbar – Bollstanäs SK och Sollentuna FK. Han känner själv att sollentunaklubben varit ett perfekt val för honom där han fått utveckla sitt fotbollskunnande steg för steg.
– Sollentuna är en bra klubb för mig att utvecklas i. För mig är det nära så det sliter inte på träningsmoralen. Sedan har det varit perfekta steg att ta i U17 och U19; jag har fått vara i en naturlig utvecklingsmiljö. Att nu få spela i division ett som 18-åring känns perfekt.

Vid sidan av fotbollen pluggar han ekonomi på gymnasiet. Men någon ”Plan B” finns inte om det nu inte skulle bli någon proffskariärr för Jelassi.
– Plan B? Äsch någon sådan finns inte. Jag lever i nuet och satsar på fotbollen just nu. Jag har inte bestämt mig om jag ska plugga någonting annat efter studenten i vår. Man får väl ta ett snack med farsan om det…

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Kenneth Andersson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera