Jestins dubbeljobbande blev ohållbart: “Gick inte”

Jestins dubbeljobbande blev ohållbart: “Gick inte”

VOLLEYBOLL Efter bara en säsong lämnar Michael Jestin uppdraget som huvudtränare för Sollentuna Volleybolls damlag. Det här är anledningen. ”Hade jag velat vara kvar hade jag pushat för det”, säger Jestin. 

När Michael Jestin tog över ansvaret som ny huvudtränare för Sollentuna Volleybolls damlag inför den gångna säsongen, så var tanken att han, parallellt med tränaruppdraget, även skulle arbeta för att utveckla volleybollen. Både vad det gäller klubbkultur och volleybollen generellt. 

Men att försöka balansera de båda uppdragen samtidigt visade sig vara allt för tufft, berättar Jestin. 

– Det blev tydligt både för klubben och mig att det inte gick att göra två saker samtidigt. Då började vi diskutera: Antingen så hittar vi någon annan som gör jobbet, och att jag stannar som huvudtränare, eller så hittar vi en ny huvudtränare, och så gör jag endast klubbarbetet, och när klubben nu hittat Bagelius (Niclas) kändes det ganska självklart att jag skall jobba med det organisatoriska. 

Till klubbens hemsida sade Michael Jestin, när det blev officiellt att han inte längre kommer att träna damlaget nästa säsong, att han gärna hade fortsatt. När så nu inte blir fallet kan det se ut som att han blivit ”petad” från uppdraget, och det håller huvudpersonen själv med om, även om så inte är fallet, enligt honom själv. 

– Jag förstår att det kan se ut så. Är man huvudtränare, så är det det man har som yrke. För mig ligger intresset på båda delarna (både som tränare och det organisatoriska). 

– Jag hade kontrakt i två år, och hade jag velat vara kvar som huvudtränare hade jag kunnat pusha för det. Men vi kom fram till att det här är det bästa för kubben och volleybollen. 

Men du är inte missnöjd över att inte få fortsätta som huvudtränare för Sollentuna Volleys damlag? 

– Nej, absolut inte. Det var jätteroligt att vara tränare, och tycker det fortfarande, och hade tyckte att det varit kul att fortsätta, men absolut inte missnöjd över att byta, säger Michael Jestin. 

Åsa Blomgren, som är ordförande i Sollentuna Volley, är nöjd med vad Michael Jestin åstadkom under den gångna säsongen, som slutade med en 1-3-förlust i matcher mot Lindesberg i SM-kvartsfinalen. 

– Han gjorde ett fantastiskt jobb. Tittar vi på individuell utveckling, så är det flera av tjejerna som har gått framåt jättemycket, säger hon. 

In som ny huvudtränare för damlaget kommer nu alltså Niclas Bagelius. 

 – Vi hade en dialog med Niclas, och ”Baggen”, som han kallas, har varit med i damlaget under hela säsongen, så han är inte en ny tränare för dem. Han har haft specialträning för passare och libros under hela året, så därför var det naturligt att fråga honom, för han känner laget, säger Blomgren. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera