Johansson ut – Väsby föryngrar mellan stolparna

Johansson ut – Väsby föryngrar mellan stolparna

HOCKEY Väsby Hockey rustar för säsong 2018/19. Linus Ryttar kommer få duellera med en ny målvakt. Måns Johansson fick inget nytt kontrakt. Man värvar in Robin Wallin, 22, – från Grästorp.

Det blir en liten föryngring på målvaktssidan i Väsby Hockey till kommande säsong. Måns Johansson, 24, som varit hos Väsby sedan 2015/16, får inget förlängt kontrakt. I stället väljer klubben att värva in 22-årige Robin Wallin, som vaktade kassen för Västgötalaget Grästorp, den gångna säsongen.
– Robin är en ung, målmedveten målvakt som vi ser stor potential i. Utöver det vi sett honom spela kommer han hit med väldigt fina referenser och vi är övertygade om att detta samarbete kommer slå väl ut, säger Tom Tärnström, sportchef i Väsby, till klubbens hemsida.

Över 90 procent

Wallin har legat på en räddningsprocent på över 90 procent den gångna säsongen. Dessvärre hamnade laget blev näst sist i grundserien under hösten. Västgötarna skulle även här hamna näst sist i söderettans vårserie och man fick spela mardrömskvalet för att om möjligen hålla sig kvar i division 1. Grästorp slutade på en tredje plats i detta kval och Robin Wallin stod för en räddningsprocent på 90,85.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera