JVM nästa för SDE-talangen, eller?

JVM nästa för SDE-talangen, eller?

Förlust senast och sist i SDHL. Samtidigt är inte allt negativt. En av SDE:s yngre förmågor kallas nu till landslagsspel för att kämpa om en JVM-plats.

Norrorts stolthet  på damsidan, SDE, parkerar på plats 10 av 10 i tabellen. Dystert och inte har det blivit bättre efter den senaste tidens motgångar med ett par förluster. Dock får man försöka se det positiva. Det kan man nu göra på spelarfronten individuellt. En av lagets alla unga förmågor kommer nu att få chansen att visa upp sig i de blågula färgerna inför den stundande JVM-turneringen.

SDE-talangen uttagen till landslaget

Det 15-åriga Emma Forsgren som blivit kallad till spel med det svenska U18-landslaget. I slutet på veckan väntar trippelmöte med Finlands dito i Nyköping. SDE-spelaren är en av 20 utespelare i den svenska truppen på 22 namn. Emma gör den här säsongen sin första som senior och det har totalt bilvit 26 matcher i högsta serien SDHL. Hon är uttagen som en av sju backar till helgens trupp och det blir alltså intressant vart det kan leda för SDE:s yngling.

JVM nästa, eller?

Turneringen i Nyköping är den sista innan truppen till Junior-VM presenteras och frågan är då om Forsgren tar en plats. Först ska hon alltså ställas mot vårt grannland i öst gånger tre till helgen. Junior-VM avgörs i januari med Ryssland och Dmitrov som spelplats.

Här är förbundskapten Ylva Martinsens fullständiga trupp till helgens matcher

MÅLVAKTER
 1. Miranda Dahlgren
30. Anna Amholt

BACKAR
4. Selina Aho
6. Maja Beverin
7. Vendela Olsson
8. Nathalie Lidman
10. Mina Waxin
23. Emma Forsgren
24. Malou Berggren

FORWARDS
9. Josefin Bouveng
11. Linnea Johansson
12. Lina Ljungblom
14. Jenny Antonsson
15. Ronja Mogren
16. Lova Blom
17. Sofie Lundin
18. Ethel Wilhelmsson
19. Jennifer Carlsson
20. Estelle Forsberg
22. Fanny Brolin
25. Agnes Wilhelmsson
27. Felicia Nordlund

Kommentarer

Kommentera