Kandells fyra mål räckte inte – TFC åker ur allsvenskan

Kandells fyra mål räckte inte – TFC åker ur allsvenskan

INNEBANDY Täby FC:s herrar har haft en motig säsong. Förlusterna har avlöst varann. I säsongens näst sista match fick man se sig besegrade, återigen i sudden – 8-7 mot Wibax och man åker ur allsvenskan. 

”Kniven mot strupen” det är vad Täby FC:s herrlag haft de senaste matcherna. Laget hade skapat i hop 4 poäng, på fyra matcher, innan man åkte till Piteå för att spela en ödesmatch mot Wibax.

Seger var ett måste för att ha möjlighet att hålla sig kvar i den näst högsta serien i innebandy. Men det började riktigt illa – ett 0-2 underläge efter drygt sju minuters spel. Efter det vaknade man till och Rikard Carlsson-Stiernspetz och lagkaptenen Anton Harsem gjorde så att Täby hade likaläge inför mittperioden.

Då, 11:35 in i perioden, klev Oscar Kandell fram och satte Täby i förarsätet genom att göra 3-2. Det skulle bli ännu bättre. Harsem gjorde sitt andra mål som betydde 4-2 till täbygänget. Wibax reducerade till 4-3 innan perioden var över.

Kandell satte tre mål

I tredje kvitterade hemmalaget efter 2:46. Och Täby FC skulle sätta sig i en knepig situation, då man släppte in två mål, som betydde 4-6, på drygt en minut, när det var fem minuter kvar av tredje.

Men då klev Kandell fram tre gånger om och med mindre än minuten kvar var det utjämnat till 7-7.

Matchen skulle, tredje matchen av fyra för Täby FC, avgöras i sudden. Den blev bara 1:35 lång, när hemmalaget skickade in 8-7-målet.

Resultatet innebär att Täby FC, trots att det återstår en match, degraderas och får spela division 1 nästa säsong.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Keith Rönnberg/ImageBlue

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera