Ketchupeffekt mot Valbo – men räcker det för Väsby?

Ketchupeffekt mot Valbo – men räcker det för Väsby?

ALLETTAN Väsby hockey hade kniven mot strupen. Seger mot jumbolaget Valbo var ett måste om man ska en teoretisk chans att ta sig till playoff. Det blev det också – rena utklassningen, 7-1.
– Vi lever dag för dag nu, säger Viktor Tuurala efter matchen.

Segerglädjen för Väsby Hockey skulle vara något dämpad efter den förkrossade seger mot Valbo. Anledningen – Pontus Karlsson, som varit en Väsbys bästa spelare under allettan, fick en otäck tackling av Valbospelaren när det gått 15:21 av första perioden.

Han blev liggandes kvar på isen i drygt 20 minuter innan han fick föras ut med ambulans.

–Det är aldrig kul när det händer, vare sig om det är vår spelare eller någon annans. Det är ett problem som vi har i hockeyn. Vi måste göra någonting åt det, framförallt måste skydden bli mjukare, sade Viktor Tuurala och hade efter match inga nya besked om Karlssons tillstånd.
– Vi har försökt få kontakt med honom efter matchen. Han var vid medvetande när han åkte iväg med ambulansen.

Krossat motståndet

Matchen, efter olyckan, blev rena rama uppvisningen för Väsby. När slutsignalen gick hade man rent av krossat sitt motstånd – 7-1.
– Förhoppningsvis håller det i sig ett tag. Vi har haft stolpe ut ett bra tag nu. Detta är starten på något riktigt bra, säger Viktor Tuurala som såg sitt lag greppa tag i det sista halmstrået för ett eventuellt playoffspel.


Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera