SILLY SEASON: Flera spelare klara för SDE

SILLY SEASON: Flera spelare klara för SDE

SDHL SDE lyckades klamra sig kvar i damernas högstaliga i år igen. Sedan dess har man fortsatt lagbygget och spelarrekryteringen på högvarv.

Sundsvalls damer gick den bistra verkligheten till mötes och tvingades i princip lägga ner sin verksamhet  och ge bort sin plats i SDHL. Detta på grund av att ekonomin och energin skulle läggas på herrlaget. Samtidigt så är damerna SDE:s flaggskepp på seniornivå och nu har man gjort klart med en rad spelare inför en ny SDHL-säsong.

De skriver nya kontrakt

Sedan Sofia Reideborns och Hanna Blomqvists nya kontrakt med klubben i slutet av april har flera spelar alltså gjort klart för spel i klubben. Sju spelare har fått plats i truppen sedan dess, två nya och fem har förlängt sina kontrakt. Här är spelarna som förlängt:

  • Julie Zwarthoed – FÖRLÄNGT
  • Kayleigh Hamers – FÖRLÄNGT
  • Cornelia Lundberg – FÖRLÄNGT
  • Frida Setzman – FÖRLÄNGT
  • Magdalena Walicova – FÖRLÄNGT

SDE värvar kanadensiskor

De nya spelarna som gjort klart för spel med SDE kommer närmast från Nordamerika. Den första heter Devon Moir, är 22 år gammal och föddes i Toronto. De senaste fyra säsongerna har hon spenderat på Darmouth College i USA. Där har forwarden spelat under den kanadensiska landslagscoachen Laura Schulers som en hårt arbetande forward. Över de fyra åren har hon stått för 11 poäng på 107 matcher men främst varit en del av defensiven från forwardsplats och dragit ett tungt lass i till exempel numerärt underläge.

Den andra spelaren är 23-åriga Eliza Snider. Hon har spenderat sina två senaste säsonger hemma i Kanada för spel på St. Thomas University. Där har hon stått för 22 poäng på 47 matcher med den senaste som sin poängbästa. Då blev 15 poäng på 24 matcher och det som assisterande lagkapten. Hon var även lagets interna poängliga för backar och var i toppen av backarnas poängliga i för hela ligan. Eliza beskrivs som all-round och kan spela i alla spelformer.

Läs mer om både nya som gamla spelare på klubbens hemsida som du hittar HÄR

Kommentarer

Kommentera