KLART: SDE:s huvudtränare slutar – flyttar hem

KLART: SDE:s huvudtränare slutar – flyttar hem

SDHL SDE damer säkrade ett kontrakt i SDHL till kommande säsong efter ett kval. Nu pågår lagbygget inför 2018/19. Resan får man göra med en ny tränare, då Maggie flyttar hem.
– Hon har bestämt sig för att flytta hem till Winnipeg, säger Daniel Broberg sportchef för SDE.

Maggie Litchfield Medd kom till SDE säsong 2015/16 som spelare från Kanada. Året efter valde hon att lägga spelarkarriären på hyllan, det blev dock ett par matcher då skadeläget i laget var ohållbart, och tog över som tränare. Nu är det slut, i alla för ett tag framöver.
– Maggie meddelade ganska nyligen att hon bestämt sig för att flytta hem till Winnipeg, plugga klart och arbeta som coach i ett lag där, säger Daniel Broberg sportchef i klubben.

Tänker vara noggranna

Nu pågår, med hög prioritet, letandet av en ny tränare, som ska styra SDE-skeppet vidare.
– Givetvis är det hög prioritet just nu att att hitta ny coach till vårt SDHL-lag. Men samtidigt tänker vi vara noggranna och inte stressa den processen, säger Daniel Broberg och vidare utvecklar hur man går tillväga med rekryteringen.
– Det jag alltid letar efter, oavsett ålder och nivå, är engagemang och passion för ishockeyn och drivkraften att utveckla individer. Vår dam- och flickhockey har, under bland annat Maggies ledning, tagit stora steg och vuxit sig starka under de senaste åren. Vi vill nu hitta någon som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla dam- och flickhockeyn i SDE.

Finns det några namn som står på er önskelista?
– Vi har ingen speciell önskelista med namn utan inventerar och ser över alternativ som vi anser vara aktuella och intressanta för oss.

När det gäller lagbygget med spelarna, har klubben via hemsidan, meddelat att fyra nyckelspelare, lagkapten Hanna Blomqvist, målvakten Sofia Reideborn samt assisterade kaptenerna Magdalena Winbo och Julie Zwarthoed, kommer vara kvar i klubben nästa säsong.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera