KLART: Tidigare Wingsspelaren tillbaka

KLART: Tidigare Wingsspelaren tillbaka

HOCKEYSILLY Wings HC har inlett säsongen tungt. Nu har man dock fått förstärkning av en 18-årig återvändare. Efter några matcher i Nordamerika är den tidigare Wingsspelaren nu tillbaka.

Som de flesta redan vet så parkerar tre Norrortslag på de tre bottenplaceringarna i HockeyEttan Östra. Sämst av dessa, utan en enda inspelad poäng, är Wings HC. Inför gårdagens derby mot Vallentuna förstärkte man laget. Dock utan större resultat då det blev förlust. Spelaren som under helgen anslutit är en återvändande, nu 18-årig junior.

Tidigare Wingsspelaren tillbaka

Anton Rubtsov från St. Petersburg är tillbaka i Märsta för spel i Wings. Efter att ha flyttat till Sverige för spel med klubbens juniorlag 2015 har han gjort massor av poäng, han har gjort både debut och mål i A-laget samt hunnit med en sejour i Nordamerika. Det var just på andra sidan Atlanten som 18-åringen avslutade förra säsongen. Innan dess hade han hunnit med två lyckade säsonger i Wings juniorlag. I J18 blev det 49 poäng på 38 matcher och för J20-laget 11 poäng på 10 matcher. Chansen i A-laget fick ynglingen redan förra säsongen där han mäktade med 5 poäng på 15 matcher. Nu är han alltså tillbaka i Sverige och gjorde igår säsongsdebut.

Från Riga till Stockholm och Texas

Den St. Petersburgsfödde forwarden Anton Rubtsov kom till Stockholm från SK Riga som spelade i den Lettiska U18-serien och den Ryska U16-serien. Efter en stark säsong med poängsnitt på 1.35 respektive 1.34 poäng per match gick flyttlasset sedermera till Sverige. Efter två säsonger här gick flyttlasset i våras till Nordamerika. Han avslutade förra säsongen med spel i NAHL och Lone Star Brahmas. Efter en fin debut med två assist direkt i januari blev det endast ynka ett mål och tre assist på 14 grundseriematcher och en slutspelsmatch för Rubtsov som nu alltså är tillbaka i Sverige och Wings HC.

Hur gick första matchen då undrar ni. Han bildade tillsammans med Mattias Johansson och Pontus Andersson Wings förstakedja men utan att noteras för poäng. Tyvärr spelade han –1 i förlustmatchen som slutade med Vallentunaseger 2–5.

HÄR kan ni se Antons statistik match för match från tiden i Nordamerika

 

Svante Störlinge
svante@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera