KLART: Viktiga pusselbitar på plats

KLART: Viktiga pusselbitar på plats

SDHL Först Sofia Reideborn och sedan ytterligare pusselbitar. SDE:s lagbygge fortsätter att ta form och nu med några riktigt viktiga pusselbitar.

SDE:s damer fortsätter att förbereda sig för SDHL-säsongen 17/18. Man har förlängt kontrakten med lagkapten Hanna Blomqvist samt tränarduon Maggie Litchfield Medd och Chris Tilden.

Samma klubb – hela karriären

Lagkaptenen Hanna Blomqvist har varit en del av SDE sedan säsongen 11/12 och har gjort över 250 matcher för klubben. Den enda klubben under hennes seniorkarriär.

“Hanna har inte spelat i något annat lag under hela sin tid som seniorspelare, utan har varit SDE troget sedan hon kom säsongen 2011-12. Hon har klubbrekordet på antal spelade SDHL matcher. Närmare 250 stycken har hon hunnit med under dessa år.
Hanna är en oerhört ambitiös spelare, som inte lämnar något åt slumpen. Hon är mycket träningsvillig och ställer hela tiden upp för laget. Spelar ingen roll om det är träning, match eller kanske ett lagjobb som ska göras så är Hanna på plats och sprider glädje. Hon är en del av stommen och viktig för lagbygget”, skriver klubben på sin hemsida.

SDE:s nummer tretton har kommenterat förlängningen av kontraktet.

– Jag trivs väldigt bra med laget och människorna runt laget. Vi har en bra sammanhållning i laget och det är lite som en andra familj. Maggie och Chris är klara för säsongen 17/18 och det känns bra att vi kan fortsätta bygga på det vi började förra säsongen, säger 24-åringen till Periodpaus.se och fortsätter:

– Även om resultaten inte alltid gick vår väg förra säsongen så kände jag att jag utvecklades som spelare. Jag fick förtroende av tränarna och det bidrog mycket i min utveckling.

Tränarduon blir kvar

Klubben har även förlängt med sin kanadensiska tränarduo Maggie Litchfield Medd och Chris Tilden. Man skriver följande på sin hemsida: “SDE har förlängt tränarkontrakten med den kanadensiska duon Maggie Litchfield Medd och Chris Tilden!
Maggie fortaätter sitt jobb som huvudtränare och Chris forsätter som assisterande tränare. Vi är väldigt glada att de väljer förlänga sina uppdrag i SDE. De är viktiga kuggar i vårt lagbygge och kan nu fortsätta där de slutade förra säsongen, med att jobba på att utveckla varje enskild spelare och att jobba stenhårt för att ta laget till nästa nivå. Maggie och Chris är mycket omtyckta och vi ser med spänning fram emot kommande säsong.”

Kommentarer

Kommentera