KLART: Målvaktstalangen förlänger

KLART: Målvaktstalangen förlänger

SDHL Hon är en av landets mest lovande målvakter och har redan gjort två SDHL-säsonger. Det nya kontraktet är klart och det blir fortsättning i SDE för talangen.

SDE:s 18-årige målvakt bekräftar förlängningen på sitt twitterkonto samt i en intervju med periodpaus.se.
– Jag är jättenöjd med att få chansen en säsong till i SDE. Jag trivs väldigt bra i föreningen, laget och med tränarna så det var bara glädje när kontraktet kom. Det var ett enkelt val om man säger så, eftersom jag fått ett förtroende jag inte skulle få någon annanstans, säger Sofia till periodpaus.se och fortsätter:

– Jag känner att förra säsongen var den bästa på väldigt länge. SDE och tränarna har visat stort förtroende för mig, samt att jag utvecklats mer än på många säsonger. Det är en speciell sammanhållning i det här laget som är svår att hitta och det är inget du bara lämnar. Så det kändes som ett självklart val.

Kom från storklubben

Sofia anslöt till SDE inför den senaste säsongen. Detta efter att ha fostrats i AIK. Hon spelade med killar och gick från hockeyskolan till AIK:s damlag där hon valde bort konkurrensen med stjärnan Minatsu Murase för spel hos SDE. På CV:t har hon tre JVM och kommer senast från ett riktigt bra kval med SDE.

– Förra säsongen var som sagt en av dem allra bästa i min karriär och den känns som att jag växte in mer och mer i rollen att ta mer ansvar. Vilket jag verkligen trivdes med. Säsong startade inte bra resultatmässig för mig, men jag känner att desto längre säsongen gick desto bättre gick det. Och jag kom upp till en högre nivå än jag gjort tidigare. Det absolut viktigaste var dock att vi klara oss kvar. Trots att vi kanske kände att vi kunde avgjort det tidigare än i sista omgången. Även det är viktiga matcher som jag nu är glad att jag gjort, väldigt bra erfarenhet, säger Sofia.

Ska bygga vidare

I kvalserien stod hon fem matcher och hade en räddningsprocent på 94.2%. Något att bygga vidare på.

– Jag ser nästa säsong som ett steg att ta en mer avgörande roll redan från början, och hoppas kunna öka antalet matcher. Det är alltid lite av ett delmål jag sätter upp innan säsongen hur många matcher jag siktar på. Förra säsongen blev det 14 matcher under grundserien och min förhoppning för nästa är att spela hälften av grundserien alltså 18 matcher. Sen är självklart en förhoppning att vi nästa år kan ta fler poäng och kriga för en kvartsfinal. Det hade varit riktigt häftigt.

Så fortsätter arbetet

Hur SDE fortsätter arbetet inför nästa SDHL-säsong kan ni läsa mer om HÄR och Sofia, vars bror spelar i SHL, bekräftar att man jobbar stenhårt inför säsongen 17/18.

– Vi har sedan en veckan tillbaka börjat med sommarfysen, med dem spelarna som fortfarande är i Sverige, avslutar hon.

 

Svante Störlinge
svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera