Klasskillnad Täby FC – Sjödin visade landslagsnivå

Klasskillnad Täby FC – Sjödin visade landslagsnivå

TIBBLEHALLEN Det har skrivits förr men tåls att skrivas igen. Kattens lek med råttan. Så kändes det när Täby FC:s damer formligen körde över Malmö FBC, 12-2. Där Matilda Sjödin visar landslagsklass, 5+1.
–Det är inte så svårt när jag spelar med fyra världsspelare runt mig, säger Sjödin efter matchen.

Spänningen varade i dryga kvarten. Detta trots att Matilda Sjödin satte 1-0 efter knappa sex minuters spel.

Spelövertaget var krafitigt hemmalagets men Malmö FBC stretade emot. Hade bland annat ett ribbskott. När sedan Moa Tschöp satte 2-0 efter framspelning av Jennifer Stålhult var det som att något började gå emot malmöiterna.

Matchen till ära hade en huvudperson – Matilda Sjödin – som satte 3-0 innan första peridoen var över.

Gästerna fick till en reducering i inledningen av andra. Då kändes det som att man snackat igenom misstagen. Men med en formstark Sjödin i Täby gick det inte att stoppa laget. Hon satte sitt tredje mål 8:27 in i mitt perioden. Det slutade med totalt 5 mål och en assist, VÄRLDSKLASS!!!

–Vi gör en ok insats idag. Det är inte så svårt att göra mål när man är omgivena av fyra landslagsspelare, säger fem-målsskytten som nu delar poängligaledningen med IKSU:s Ruttimann.

I tredje började siffrorna rinna iväg. När drygt halva perioden hade avverkats stod det hela 10-2 till hemmalaget. Samtliga spelare i Täbys första femma levererade. Det var inblandade i 10 av de 12 mål man gjorde. Slutresultatet blev tillslut 12-2.
HIGHLIGHTSEN:

****************

Herrlaget, som spelade innan, hade inga problem att ta hem sin fjärde seger för säsongen, 9-4. Detta mot en något formsvagt Hudik/Björkberg IBK.  Efter matchen kom det återigen talas om en “brutal” tackling av Täbys Oskar Kandell. I tredje perioden, när laget leder med 8-4, går han tufft in och Hudikspelare flyger till golvet. Händelsen renderad i en två minuters utvisning.

Händelsen är 2:01:38 in i eftersändningen..gör er bedömning själv.

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera