Koll på Hockeyettan Östra

Koll på Hockeyettan Östra

Att tippa en sluttabell är lite som att spela på rysk roulett. Man har ingen aning om hur lagen kommer att se ut under hösten. Skador kan vara en faktor och naturligtvis hur man inleder en serie. Att enbart gå på vad lagen presterar under försäsong är också ganska vansklig faktor. 

Pratar man med Sportchefer, tränare om truppbygget så har man i stort sett fått det man velat ha. Även spelare man pratat med så är tongångarna positiva och förhoppningarna stora om en placering en bit upp i tabellen. När man sen hela tiden dessutom efter träningsmatcher får info om att spelare ställs över, vi har en del tryoutspelare och juniorer som får chansen att visa upp sig och att det var ju bara en typisk försäsongsmatch så gör det inte saken enklare.

Därför avstår jag åter att tippa tabeller men jag tänker dock dela med mig mina tankar om våra fyra lag i Norrort. Dock återstår det tre träningsmatcher innan serierna drar igång på söndag. Ikväll spelar Vallentuna borta mot Hammarby samt på onsdag möter Väsby Köping borta samt Wings mot Åkers/Strängnäs även den matchen spelas på bortais. 

Skärmavbild 2016-03-24 kl. 09.44.27Väsby tror jag kan vara med och slåss om en topp fem placering i år. Nye Sportchefen har byggt ett lag som skiljer sig helt från truppen man hade ifjol. Flera J-20 spelare har plockats in. Även hårt arbetande spelare till skillnad från fjolårets namnkunniga och med Hockeyettan status flera så kallade stjärnor. Resultatet blev inte riktigt som man tänkt sig och därför var det nog nödvändigt att bygga om och bygga annorlunda.  Jag sticker ut hakan och tippar Väsby på en fjärdeplats,

 

Sollentuna bygger vidare på det koncept man jobbat med under de senaste åren. Kontinuitet och långsiktighet. Sollentuna var nykomlingar ifjol och spelade därefter också. Svårslaget lag som tog fleraDSC_0333 skalper. I år tror jag att Sollentuna tar ytterligare ett kliv och kan vara med och slåss om femteplatsen med i första hand Hammarby. Men då måste laget få fart på målskyttet.

Vallentuna överraskade många ifjol Jag tror att Vallentuna kan bygga vidare på fjolårets insats. Man har visserligen tappat en hel del producerande spelare men istället hoppas man att andra nu kliver fram. VBK-HIFJag tror inte Vallentuna kommer att hamna i Allettan efter jul. En sjunde plats blir mitt tips.

Wings är klubben det har hänt oerhört mycket runt sedan i våras. En helt ny organisation har byggts upp runt A-laget. Man har rensat ut och byggt nytt och ungt. På sikt kan det här bli riktigt intressant men då gäller det att man står för dem planer man lagt upp. Tålamod och långsiktigt tänkande. Wings kommer att slippa negativt kval. Jag tror att Wings slutar på en åttonde plats.Wings-rimbo

Men som sagt var. Mina tips brukar sällan slå in så ni får ta det här med en nypa salt. 

 

 

 

bossebyline1

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera