Kollektiv kollaps av Täby FC:s herrar – slarvade bort segern

Kollektiv kollaps av Täby FC:s herrar – slarvade bort segern

INNEBANDY En femmåls-ledning efter halva matchen slarvades bort. En kollektiv kollaps av Täby FC. I stället för tre säkra, blev det ynka en pinne – när FBI Tullinge segrade på övertid.

Bollen är rund och allt kan hända. Det är ett ordspråk som man använder allt som oftast i sportvärlden. Det kan man göra i matchen mellan Täby FC och FBI Tullinge också.

En match som hade allt – snygga mål, fysiska närkamper och underhållande hawaiispel.

Det var hemmalaget som skulle inleda matchen på ett nästintill felfritt sätt. När första perioden var över stod det 4-1 på matchtavlan och det skulle bli mer. När man spelat tio minuter av period två satte Täbys William Almlöf, 8-3.

Då tog gästerna timeout – som skulle visa sig bli en matchförändring. Täby FC uppträdde mer nervöst och de spel man hade var som bortblåst. Tullinge kom allt närmare målmässigt och när man klev av för pausvila inför tredje hade man gjort tre raka mål.

Kollektiv kollaps

Pausvilan gjorde gott för Täby till en början – Stiernspetz-Carlsson satte 9-6. Men de närmsta tio minuterna blev en kollektiv kollaps för hemmalaget. Tullinge vände och tog även ledningen med 9-10, 14:30 in i tredje.

Stiernspetz kvitterade, men upphämtning som motståndarna stod för blev för mycket. I stället för tre säkra pinnar in på poängkontot blev det ynka en, då man förlorade på övertid.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Keith Rönnberg/ImageBlue

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera