Kommer presentera Fetkovic ersättare

Kommer presentera Fetkovic ersättare

HOCKEYETTAN Pusslet för Väsby Hockey höll på att läggas. Nu har några bitar trillat bort. Men sportchefen Tom Tärnström tar det med ro.
– Vi har ett ännu starkare lag än vad vi hade vid samma tidpunkt förra året.

Spelare kommer och går. Därför kan det vara svårt att få kontinuitet för ett lag. Detta har Väsby Hockey fått känna av de senaste veckorna.
– Ja både Fredrik (Falk) och Lubomir (Fetkovic) var viktiga spelare för oss föregående säsong. Men detta är vad mitt jobb handlar om. Jag blir tvungen att hitta nya guldkorn med små resurser och alltid ligga steget före. Således befogar vi över i mitt tycke ett ännu starkare lag än vad vi hade vid samma tidpunkt förra året, säger sportchefen Tom Tärnström till Norrortssporten som visste att Fredrik skulle lämna klubben.

–Att Fredrik lämnar har jag egentligen vetat om ett tag. Han gjorde en kanonsäsong och har fått ett bra kontrakt i Nybro som vi tyvärr inte kan konkurrera med i dagsläget. Situationsmässigt för hans del ett uppköp, men sportsligt kommer han ångra sig efter jul när Vilda Väsby överraskar i söder!

Däremot fick klubben en mindre chock när Fetkovic lämnade då han hade kontrakt med Väsby.

–I fallet Lubomir kom det mer som en blixt från klar himmel. Han hade kontrakt även nästa säsong. Men när flertalet klubbar var villiga att köpa loss honom såg jag det som en överrenskommelse alla tre parter kunde vara nöjd med, säger Tärnström som har en plan för detta också.

–Vi är muntligt överens med en ersättare för Lubomir som inte är presenterad än, det kommer bli offentligt under sommaren. Jag kan i varje fall avslöja att han minst sagt har kvalitéerna att fylla luckan efter Fetkovic!

Kommentarer

Kommentera