Konkurrenskraftigt SVK formas – Altin förlänger

Konkurrenskraftigt SVK formas – Altin förlänger

VOLLEYBOLL/ELITSERIEN Ett konkurenskraftigt volleybollag formas i Sollentuna – ny tränare och hemvändare ska lyfta laget längre denna säsong. 
Michael Jestin: “Jag vill börja byggandet av svensk volleybolls nya storhetstid”

Vintersportlagen i Norrort börjar sakta men säkert ta form och bege sig till sina respektive hallar. Sollentuna Volley likaså. Damlaget – som föll mot Örebro i fjolårets kvartsfinaler – har nämligen gjort klart med både ny tränare och ny passare.

Michael Jestin är den som kommer stå vid sidan av och coacha SVK nästa säsong. Han kommer senast från Uppsala (Div 1) – och med en utbildning på GIH:s Tränarprogram så vill han nu föra svensk volleyboll framåt.

– Sollentuna är en stor klubb som värnar om sina spelare och kulturen kring idrotten. Jag vill vara i en klubb som har intentioner att bygga volleybollkultur. Att jobba vecka för vecka endast med fokus på att vinna nästkommande elitseriematch tjänar varken jag, klubben eller volleybollen i Sverige på i längden, jag vill börja byggandet av svensk volleybolls nya storhetstid, säger Jestin till klubbens hemsida.

Till Michaels hjälp kommer Matthias Kaufman vara – som fortsätter posten som andretränare även denna säsong

“En spelare med stor potential”
De två tränarna har dessutom gjort klart med två hårt arbetande kuggar – passartalangen Kajsa Österman och blockaren Matilda Altin.

Altin förlänger med SVK över två nya säsonger – och Österman får räknas som lagets första nyförvärv trots att Sollentuna är hennes moderklubb.
19-åringen har spenderat de tre senaste åren på Riksidrottsgymnasiet – och återvänder nu hem för att etablera sig som toppspelare i Elitserien.

– Kajsa är en spelare med stor potential. Hon har bollkänsla, speluppfattning och jobbar otroligt hårt och målmedvetet på träningar, säger Jestin om hemvändaren.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera